Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian perustaa uuden solmukohdan Barcelonaan ja avaa uusia reittejä

Lehdistötiedote   •   Marras 28, 2013 13:31 EET

Norwegian jatkaa kasvuaan Euroopassa ja ilmoitti tänään avaavansa uuden solmukohdan Barcelonaan kevään 2014 aikana. Tiedossa on myös lisää lentoja Helsingin ja Barcelonan välillä. Uuden solmukohdan myötä yhtiö avaa myös uudet reitit Barcelonasta Oslon lähellä sijaitsevaan Sandefjord Torpiin, Hampuriin, Berliiniin ja Varsovaan.

Barcelona on Norwegianin kuudes solmukohta Espanjassa. Muut solmukohdat ovat Madrid, Alicante, Malaga, Las Palmas ja Teneriffa. Espanjan toimintojen laajentaminen koskee myös suomalaisia matkustajia. Huhtikuusta 2014 lähtien Helsingistä Barcelonaan pääsee joka päivä.

– Avaamme solmukohdan Barcelonaan, koska kysyntä suorille lennoille Espanjasta ja Espanjaan on merkittävä. Barcelona on Espanjan toiseksi suurin kaupunki ja Norwegianilla on siellä jo entuudestaan vahva asema. Mielestämme kaupungissa on vielä runsaasti potentiaalisia asiakkaita. Solmukohdan perustaminen on myös strategisesti merkittävä askel: jatkossa Barcelona tulee olemaan tärkeä kenttä pitkän matkan lentojen kannalta, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Ricard Font, Barcelonan lentoreittikehittämiskomitean BARDC:n vetäjä, on iloinen Norwegianin päätöksestä.

– Uuden solmukohdan myötä alueelle syntyy lisää työpaikkoja ja samalla myös koko maan matkailu saa piristysruiskeen.

Kolme konetta Barcelonaan, neljä uutta reittiä ja lisää lentovuoroja

Norwegian ottaa Barcelonan El Prat -kentällä käyttöön kolme uutta Boeing 737-800 -konetta ja rekrytoi paikallisesti yli 100 lentäjää ja matkustamotyöntekijää. Tämän lisäksi yhtiö avaa neljä uutta reittiä ja nostaa olemassa olevien reittien lentotiheyttä huhtikuusta 2014 alkaen.

Uusien reittien aikataulut

Barcelona – Sandefjord Torp: 2 lentoa viikossa (to ja la) 3.4. alkaen

Barcelona – Hampuri: 4 lentoa viikossa (ti, to, la, su) 3.4. alkaen

Barcelona – Berliini: 3 lentoa viikossa (ma, ke, pe) 3.4. alkaen

Barcelona – Varsova: 3 lentoa viikossa (ti, to, la) 3.4. alkaen

Lisää lentovuoroja

Helsinki – Barcelona: lennot viikon jokaisena päivänä

Tukholma – Barcelona: 13 lentoa viikossa

Barcelona – Lontoo: päivittäiset lennot 31.3. alkaen

Lisätietoja: 

 Charlotte Holmbergh Jacobsson, Communications Manager, puh. +46 709 89 05 18

Jukka Aarnio, Norwegianin mediayhteyshenkilö Suomessa, puh. +358 9 315 854 48

 

 

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Yli 20 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianin reiteillä. Yhtiö tarjoaa 413 reittiä 125 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä sekä kaukolentoja Yhdysvaltoihin ja Aasiaan. Norwegian työllistää noin 3500 henkeä, Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Virossa, Englannissa, Espanjassa ja Thaimaassa. Yhtiöllä on 275 sovittua toimitusta uusista lentokoneista. Norwegian on perustettu vuonna 1993 ja sen pääkonttori sijaitsee Fornebussa, Norjassa. Vuonna 2013 Norwegian valittiin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi, kun se palkittiin SkyTrax World Airline Awards:lla. Norwegian tarjoaa enemmän jalkatilaa kuin monet kilpailijansa, lennonaikaisen nettiyhteyden ja sen lennon pysyvät erittäin hyvin aikataulussaan. Norwegianin konekanta koostuu 80 lentokoneesta, jotka ovat keskimäärin vain noin 4.6 vuotta vanhoja.

Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.