Ohita

Tiedote -

Norwegian peruuttaa yli 4 000 lentoa ja ottaa käyttöön tilapäiset lomautukset

Yhdysvaltojen asettaman matkustuskiellon sekä kärjistyneen koronavirustilanteen johdosta Norwegian on päättänyt peruuttaa noin 4 000 lentoa toukokuun loppuun asti. Peruutetut lennot vastaavat kaikkiaan noin 40 prosenttia yhtiön kaukolentoverkostosta ja 25 prosenttia Euroopan lennoista.

– Tämä on ennennäkemätön tilanne. Meidän tärkein tehtävämme on huolehtia asiakkaidemme ja työntekijöidemme turvallisuudesta. Uudet rajoitukset tekevät vaikeasta tilanteesta entistäkin vaikeamman. Kannustamme viranomaisia eri puolilla maailmaa toimimaan sen puolesta, että tärkeä infrastruktuuri ja työpaikat voidaan pelastaa, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Jacob Schram.

40 prosenttia kaukolentokapasiteetista peruutetaan
Maaliskuun 13.– 29. päivä peruutamme suurimman osan kaukolennoistamme Yhdysvaltoihin Amsterdamista, Madridista, Oslosta, Barcelonasta ja Pariisista.

Maaliskuun 13. päivästä toukokuun loppuun asti peruutetaan kaikki Rooman ja Yhdysvaltojen väliset lennot.

Maaliskuun 29. päivästä huhtikuun loppuun peruutetaan kaikki lennot Pariisista, Barcelonasta, Madridista, Amsterdamista, Ateenasta ja Oslosta Yhdysvaltoihin.

Oslo – Fort Lauderdale jatkuu 28. maaliskuuta saakka.

Kaikki reitit Lontoon Gatwickin ja Yhdysvaltojen välillä lennetään suunnitellun mukaisesti. Tavoitteenamme on uudelleen reitittää niin moni asiakkaistamme kuin mahdollista Lontoon kautta matkustuskiellon aikana.

Merkittävät vaikutukset lyhyen matkan verkostoon
Norwegian peruuttaa myös suuren määrän kotimaan lennoistaan Norjassa ja lentoja Skandinaviassa, kuten Oslo-Kööpenhamina ja Oslo-Tukholma. Myös kaikki lennot Italiaan peruutetaan. Useita kotimaan ja Skandinavian sisäisiä lentoja yhdistetään.

Asiakkaisiin, jotka ovat varanneet lentoja niille lennoille, joita muutokset koskevat, ollaan yhteydessä ja heille tarjotaan uudelleenvarausmahdollisuutta myöhempään ajankohtaan. Kyselyjen suuresta määrästä johtuen suosittelemme asiakkaitamme tarkistamaan viimeisimmän tilanteen nettisivuiltamme www.norwegian.com/updates. Jos matka on 15. huhtikuuta 2020 jälkeen, toivomme, että asiakaspalveluumme ollaan yhteydessä myöhemmin.

Lomautukset
Pandemian aikana Norwegian asettaa etusijalle yhtiön asiakkaiden ja työntekijöiden terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimisen samalla kun varmistetaan Norwegianin kyky pitää yllä välttämättömät toiminnot ja jatkaa palvelujen tarjoamista asiakkaille.

Koronaviruksen aiheuttamasta poikkeuksellisesta markkinatilanteesta, sen seurauksena tapahtuneesta asiakkaiden dramaattisesta vähenemisestä ja tilanteesta johtuvasta tuotannon laskusta yhtiön tulee tutkia kaikki mahdolliset vaihtoehdot kustannusten vähentämiseksi. Tämä pitää valitettavasti sisällään myös tilapäiset lomautukset jopa 50 prosentissa henkilöstöämme ja luku voi kasvaa. Väliaikaiset lomautukset vaikuttavat kaikkiin osastoihin.

Olemme aloittaneet neuvottelut ammattiliittojen kanssa ja yhtiö ilmoittaa neuvottelujen tuloksista suoraan osastoille ja työntekijöille, joita lomautukset tulevat koskemaan.

Lisätietoja medialle:
Viestintäpäällikkö charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com, viestinnän edustaja Suomessa tarja.valde-brown@norwegian.com tai press@norwegian.com

Aiheet

Kategoriat


Norwegian on yksi maailman suurimmista halpalentoyhtiöistä, jolla oli yli 36 miljoonaa matkustajaa vuonna 2019. Norwegian liikennöi tällä hetkellä yli 500 reittiä yli 150 kohteessa Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Etelä-Amerikassa. Norwegianilla on nykyaikainen ja polttoainetehokas lentolaivasto, jossa on noin 160 lentokonetta. The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin jo toisen kerran polttoainetehokkaimmaksi ja ympäristöystävällisimmäksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla.

Viitenä viime vuonna matkustajat ovat äänestäneet Norwegianin maailman parhaaksi halpalentoyhtiöksi kaukolennoilla arvostetussa SkyTrax World Airline Awardsissa. Tämän lisäksi SkyTrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi jo kuutena vuonna peräkkäin.

Norwegianilla on noin 11 000 työntekijää.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden