Ohita
Norwegian pidentää CashPoint-pisteiden voimassaoloa

Tiedote -

Norwegian pidentää CashPoint-pisteiden voimassaoloa

Norwegian pidentää CashPoint-pisteiden voimassaoloaikaa niille matkustajille, jotka valitsivat CashPoint-pisteet peruutettujen lentojen hyvitykseksi pandemian aikana vuonna 2020. Matkustajilla on nyt aikaa vuoden 2023 loppuun asti käyttää näitä CashPoint-pisteitä.

– Meillä on ilo kertoa, että olemme pidentäneet kaikkien niiden CashPoint-pisteiden voimassaoloaikaa, jotka matkustajamme valitsivat peruuntuneiden lentojen hyvitykseksi vuonna 2020. Vaikka monet matkustajamme ovat palanneet aiempiin matkustustottumuksiinsa, kaikilla ei ole ehkä ollut mahdollisuutta käyttää CashPoint-pisteitään haluamallaan tavalla. Matkustajat voivat nyt käyttää hyvityksenä saamiaan CashPoint-pisteitä vuoden 2023 loppuun asti, sanoo Norwegianin EVP Sales, Marketing & Customer Care Christoffer Sundby.

Matkustajat voivat varata lentonsa jo tänään ja matkustaa milloin ja minne tahansa he haluavat. CashPoint-pisteitä voi käyttää kokonaan tai osittain lentolippujen maksuun, kirjattavien matkatavaroiden, istumapaikkavarausten, etukäteen tilattujen aterioiden ja paljon muun maksamiseen. Lennoilla paikkojen määrää ei ole rajoitettu niille, jotka haluavat varata lentoja ansaitsemillaan CashPoint-pisteillä. Tämä on Norwegian Reward -ohjelman suosion ydin ja yksi tärkeimmistä tekijöistä, jonka vuoksi Reward-ohjelma on valittu Euroopan parhaaksi kanta-asiakasohjelmaksi Euroopassa ja Afrikassa useita kertoja.

CashPoint-pisteet ovat Norwegianin digitaalinen valuutta. Norwegian Reward -jäsenet ansaitsevat CashPoint-pisteitä lennoista, hotellivarauksista, vuokra-autoista ja silloin, kun he ostavat palveluja ja tuotteita Norwegianin yhteistyökumppaneilta. Reward-jäsenet voivat käyttää CashPoint-pisteet myöhemmin Norwegianin lentojen maksuun.

Asiakkaisiin, joiden CashPoint-pisteiden voimassaoloaikaa pidennetään, otetaan suoraan yhteyttä. Kaikkiin muihin CashPoint-pisteisiin sovelletaan tavanomaisia ehtoja.

Lue lisää Norwegian Rewardista: https://fi.norwegianreward.com/

Varaa seuraava lentosi: https://www.norwegian.com/fi/

Aiheet

Kategoriat


Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -kalustolla vuonna 2002. Niistä päivistä lähtien meidän missiomme on ollut tarjota kohtuuhintaisia matkoja kaikille ja mahdollistaa viisaat valinnat, eli hyvän rahanvastineen sekä runsaan valinnanvaran. Norwegian operoi lyhyen matkan reittejä Pohjoismaissa sekä tärkeimpiin Euroopan kohteisiin – tarjoten erinomaista laatua kohtuuhinnoilla.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman, ja yhtiö sitoutui siten tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Skytrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Lisäksi yhtiön kanta-asiakasohjelma, Norwegian Reward, on valittu Freddie Awardsissa parhaaksi kanta-asiakasohjelmaksi Euroopassa/Afrikassa neljänä vuotena peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden