Ohita
Norwegian rajaa matalasesongin tappion – valmistautuu historiallisen vahvaan kesään

Tiedote -

Norwegian rajaa matalasesongin tappion – valmistautuu historiallisen vahvaan kesään

Norwegian on raportoinut vuoden 2023 ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksensa. Luvut osoittavat Norwegianin kyvyn vähentää kapasiteettia hiljaisempana talvikautena ennen kapasiteetin nostoa kesäohjelman alussa vuosineljänneksen lopulla. Vahva varaustilanne jatkuu rohkaisevana. Norwegian valmistautuu kesään, jonka odotetaan olevan yksi kaikkien aikojen vahvimmista kesistä.

Vuoden 2023 ensimmäisellä vuosineljänneksellä Norwegian rajaa liiketappionsa (EBIT) 916 miljoonaan Norjan kruunuun. Tulos ennen veroja (EBT) oli 992 miljoonaa Norjan kruunua tappiolla. Likviditeettitilanne parani vuosineljänneksen aikana, ja käteisvarat ja muut rahavarat kasvoivat neljänneksen lopussa 8,6 miljardiin Norjan kruunuun. Norwegianin operatiiviseen laivastoon kuului vuosineljänneksen lopussa 72 lentokonetta.

– Tämä vuosineljännes osoittaa vahvasti kykymme mukauttaa kapasiteettimme kysynnän kausivaihteluihin ja valmistautua hyvin tulevaan vilkkaaseen kesämatkailukauteen. Kesäkauden edellä olemme ottaneet käyttöön yksitoista uutta uusimman sukupolven lentokonetta ja toivottaneet tervetulleiksi monia uusia kollegoja. Olen erittäin iloinen siitä, että emme ole tänä kesänä riippuvaisia wetlease-kapasiteetista. Sen sijaan voimme palvella asiakkaitamme täysin omilla lentokoneillamme ja miehistöllämme, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen.

Vuoden 2023 ensimmäisellä vuosineljänneksellä Norwegianilla oli 3,8 miljoonaa matkustajaa, kun vuoden 2022 ensimmäisellä vuosineljänneksellä matkustajia oli 2,2 miljoonaa. Kapasiteetti (ASK) oli 6,0 miljardia istuinkilometriä. Myytyjen henkilökilometrien määrä oli 4,9 miljardia istuinkilometriä. Kapasiteetti laski 13 prosenttia edellisestä vuosineljänneksestä, kun Norwegian hyödynsi laivastonsa joustavuutta ja sovitti kapasiteetin kausiluonteisesti pienempään kysyntään. Neljännesvuosittainen käyttöaste oli 80,9 prosenttia, mikä osoittaa, että kapasiteetti oli mukautettu hyvin alhaisempaan kysyntään.

Vuonna 2022 Norwegian nimettiin Pohjoismaiden täsmällisimmäksi lentoyhtiöksi, ja myönteinen suuntaus jatkui vuoden 2023 ensimmäisellä vuosineljänneksellä huolimatta haastavista olosuhteista, kuten huonoista sääolosuhteista ja Ranskan lennonjohdon lakoista. Aikataulun mukaisesti lähtevien lentojen osuus oli 83,5 prosenttia, kun taas säännöllisyys eli toteutuneiden lentojen osuus oli 99,4 prosenttia.

Hyvä asema historiallisen vahvaan kesään

– Parannamme parhaillaan asiakaskokemusta Oslo-Gardermoenin lentoasemalla, jossa olemme toivottaneet tervetulleiksi 150 uutta kollegaa vasta perustettuihin maahuolintapalveluiden asiakaspalvelutehtäviin. Olemme näin hyvin valmistautuneita sekä maassa että ilmassa toivottamaan kaikki matkustajat tervetulleiksi lennoillemme kesällä, josta uskon tulevan lentoyhtiön kaikkien aikojen vahvin kesä, Karlsen sanoo.

Norwegian lanseerasi tänä talvena uudelleen palkitun Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelman, jonka kaikki jäsenet saavat uusia etuja. Kaikkein useimmin matkustavat saavat ainutlaatuisia etuja. Se tekee ohjelmasta entistä houkuttelevamman kasvavalle määrälle liikematkustajia, jotka valitsevat Norwegianin ensisijaiseksi lentoyhtiökseen. Norwegianin kanta-asiakasohjelma valittiin hiljattain arvostetussa Freddie Awardsissa Euroopan ja Afrikan parhaaksi kanta-asiakasohjelmaksi.

Vahva vuosi 2023 ja kestävä tulevaisuus

Norwegian tunnistaa vastuunsa ottaa johtava rooli ilmailualan kestävässä muutoksessa. Norwegianin laivaston uudistamisen lisäksi kestävällä lentopolttoaineella on tärkeä rooli lentoyhtiön kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa. Huhtikuussa yhtiö ilmoitti merkittävästä strategisesta kumppanuudesta Norsk e-Fuelin kanssa maailman ensimmäisen täysimittaisen sähköisen polttoaineen tuotantolaitoksen rakentamiseksi Mosjøeniin, Norjaan, johon sisältyy yli 50 miljoonan Norjan kruunun investointi. Laitoksessa tullaan tuottamaan kestäviä lentopolttoaineita (SAF), mikä on tärkeä virstanpylväs kohti Norwegianin tavoitetta vähentää päästöjä 45 prosenttia vuoteen 2030 mennessä.

Aiheet


Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -koneilla vuonna 2002. Siitä lähtien tavoitteemme on ollut antaa asiakkaille mahdollisuus matkustaa viisaasti tarjoamalla heille valinnanvaraa ja kohtuuhintaisia lentoja.

Norwegian on äänestetty Skytraxissä Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelma on valittu yhdysvaltalaisessa Freddie Awardsissa Euroopan/Afrikan parhaaksi lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmaksi neljänä vuonna peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman. Sen mukaan yhtiö on sitoutunut tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegian tarjoaa kohtuuhintaisia lentomatkoja ja erinomaista laatua Pohjoismaissa sekä tärkeisiin Euroopan kohteisiin.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden