Ohita
Norwegian rajaa matalasesongin tappion – valmistautuu historiallisen vahvaan kesään

Tiedote -

Norwegian rajaa matalasesongin tappion – valmistautuu historiallisen vahvaan kesään

Norwegian on raportoinut vuoden 2023 ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksensa. Luvut osoittavat Norwegianin kyvyn vähentää kapasiteettia hiljaisempana talvikautena ennen kapasiteetin nostoa kesäohjelman alussa vuosineljänneksen lopulla. Vahva varaustilanne jatkuu rohkaisevana. Norwegian valmistautuu kesään, jonka odotetaan olevan yksi kaikkien aikojen vahvimmista kesistä.

Vuoden 2023 ensimmäisellä vuosineljänneksellä Norwegian rajaa liiketappionsa (EBIT) 916 miljoonaan Norjan kruunuun. Tulos ennen veroja (EBT) oli 992 miljoonaa Norjan kruunua tappiolla. Likviditeettitilanne parani vuosineljänneksen aikana, ja käteisvarat ja muut rahavarat kasvoivat neljänneksen lopussa 8,6 miljardiin Norjan kruunuun. Norwegianin operatiiviseen laivastoon kuului vuosineljänneksen lopussa 72 lentokonetta.

– Tämä vuosineljännes osoittaa vahvasti kykymme mukauttaa kapasiteettimme kysynnän kausivaihteluihin ja valmistautua hyvin tulevaan vilkkaaseen kesämatkailukauteen. Kesäkauden edellä olemme ottaneet käyttöön yksitoista uutta uusimman sukupolven lentokonetta ja toivottaneet tervetulleiksi monia uusia kollegoja. Olen erittäin iloinen siitä, että emme ole tänä kesänä riippuvaisia wetlease-kapasiteetista. Sen sijaan voimme palvella asiakkaitamme täysin omilla lentokoneillamme ja miehistöllämme, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen.

Vuoden 2023 ensimmäisellä vuosineljänneksellä Norwegianilla oli 3,8 miljoonaa matkustajaa, kun vuoden 2022 ensimmäisellä vuosineljänneksellä matkustajia oli 2,2 miljoonaa. Kapasiteetti (ASK) oli 6,0 miljardia istuinkilometriä. Myytyjen henkilökilometrien määrä oli 4,9 miljardia istuinkilometriä. Kapasiteetti laski 13 prosenttia edellisestä vuosineljänneksestä, kun Norwegian hyödynsi laivastonsa joustavuutta ja sovitti kapasiteetin kausiluonteisesti pienempään kysyntään. Neljännesvuosittainen käyttöaste oli 80,9 prosenttia, mikä osoittaa, että kapasiteetti oli mukautettu hyvin alhaisempaan kysyntään.

Vuonna 2022 Norwegian nimettiin Pohjoismaiden täsmällisimmäksi lentoyhtiöksi, ja myönteinen suuntaus jatkui vuoden 2023 ensimmäisellä vuosineljänneksellä huolimatta haastavista olosuhteista, kuten huonoista sääolosuhteista ja Ranskan lennonjohdon lakoista. Aikataulun mukaisesti lähtevien lentojen osuus oli 83,5 prosenttia, kun taas säännöllisyys eli toteutuneiden lentojen osuus oli 99,4 prosenttia.

Hyvä asema historiallisen vahvaan kesään

– Parannamme parhaillaan asiakaskokemusta Oslo-Gardermoenin lentoasemalla, jossa olemme toivottaneet tervetulleiksi 150 uutta kollegaa vasta perustettuihin maahuolintapalveluiden asiakaspalvelutehtäviin. Olemme näin hyvin valmistautuneita sekä maassa että ilmassa toivottamaan kaikki matkustajat tervetulleiksi lennoillemme kesällä, josta uskon tulevan lentoyhtiön kaikkien aikojen vahvin kesä, Karlsen sanoo.

Norwegian lanseerasi tänä talvena uudelleen palkitun Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelman, jonka kaikki jäsenet saavat uusia etuja. Kaikkein useimmin matkustavat saavat ainutlaatuisia etuja. Se tekee ohjelmasta entistä houkuttelevamman kasvavalle määrälle liikematkustajia, jotka valitsevat Norwegianin ensisijaiseksi lentoyhtiökseen. Norwegianin kanta-asiakasohjelma valittiin hiljattain arvostetussa Freddie Awardsissa Euroopan ja Afrikan parhaaksi kanta-asiakasohjelmaksi.

Vahva vuosi 2023 ja kestävä tulevaisuus

Norwegian tunnistaa vastuunsa ottaa johtava rooli ilmailualan kestävässä muutoksessa. Norwegianin laivaston uudistamisen lisäksi kestävällä lentopolttoaineella on tärkeä rooli lentoyhtiön kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa. Huhtikuussa yhtiö ilmoitti merkittävästä strategisesta kumppanuudesta Norsk e-Fuelin kanssa maailman ensimmäisen täysimittaisen sähköisen polttoaineen tuotantolaitoksen rakentamiseksi Mosjøeniin, Norjaan, johon sisältyy yli 50 miljoonan Norjan kruunun investointi. Laitoksessa tullaan tuottamaan kestäviä lentopolttoaineita (SAF), mikä on tärkeä virstanpylväs kohti Norwegianin tavoitetta vähentää päästöjä 45 prosenttia vuoteen 2030 mennessä.

Aiheet


Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -koneilla vuonna 2002. Siitä lähtien tavoitteemme on ollut antaa asiakkaille mahdollisuus matkustaa viisaasti tarjoamalla heille valinnanvaraa ja kohtuuhintaisia lentoja.

Norwegian on äänestetty Skytraxissä Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelma on valittu yhdysvaltalaisessa Freddie Awardsissa Euroopan/Afrikan parhaaksi lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmaksi neljänä vuonna peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman. Sen mukaan yhtiö on sitoutunut tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegian tarjoaa kohtuuhintaisia lentomatkoja ja erinomaista laatua Pohjoismaissa sekä tärkeisiin Euroopan kohteisiin.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Mira Linnamaa

Mira Linnamaa

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Finland +358408625675
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden