Ohita
Norwegian Reward täyttää kymmenen vuotta

Tiedote -

Norwegian Reward täyttää kymmenen vuotta

Norwegianin kanta-asiakasohjelma Norwegian Reward viettää tänään kymmenvuotisjuhlapäivää. Norwegian Reward on Pohjoismaiden suurin kanta-asiakasohjelma, jossa on 6,5 miljoonaa jäsentä. Norwegian Reward kasvaa vauhdilla ja saa yli 4 000 uutta jäsentä joka päivä.

– Olemme kasvaneet pienestä norjalaisten matkustajien kanta-asiakasohjelmasta kansainväliseksi kanta-asiakasohjelmaksi, jolla on uskollisia ja sitoutuneita jäseniä ympäri maailmaa. Olemme siitä suunnattoman kiitollisia. Kasvamme 4 000 uudella jäsenellä joka päivä. Se osoittaa, että asiakkaamme arvostavat tuotettamme, sanoo Norwegian Rewardin johtaja Brede Huser.

Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelman jäsenet keräävät CashPoint-pisteitä, kun he matkustavat Norwegianilla ja käyttävät palveluja, joita yhtiön monet yhteistyökumppanit tarjoavat. Kerätyillä CashPoint-pisteillä voi ostaa Norwegianin lentolippuja.

Norwegian Reward tarjoaa jäsenilleen säännöllisesti uusia etuja ja mahdollisuuksia ansaita CashPoint-pisteitä. Vahvaa kasvua ovat siivittäneet juuri monet jäsenedut. Suomessa Norwegian Reward -ohjelmassa on yli 450 000 jäsentä. Norwegianin laajentuminen Espanjaan, Isoon-Britanniaan ja Yhdysvaltoihin on myötävaikuttanut voimakkaaseen jäsenyyksien kasvuun näillä markkinoilla.

– Jatkamme laajenemistamme ja uusien yhteistyökumppanien tarjoamista siten, että jäsenemme saavat aiempaakin enemmän mahdollisuuksia ansaita CashPoint-pisteitä, joilla he voivat maksaa lentolippuja ja muita Norwegian-tuotteita, jatkaa Brede Huser.

Aiemmin tänä vuonna Norwegian Reward sai kaksi kansainvälistä tunnustusta arvovaltaisessa Freddie Awardsissa; ”Ilmailualan paras kanta-asiakasohjelma Euroopassa/Afrikassa” ja ”Paras kanta-asiakasohjelman luottokortti Euroopassa/Afrikassa”. Yli viisi miljoonaa matkustajaa kaikkialta maailmasta äänesti Norwegian Rewardin voittoon.

Norwegian Reward
Norwegian Reward on yksi maailman anteliaimmista lentomatkustajien kanta-asiakasohjelmista. Jokaisesta Norwegianin lentovarauksesta tai ostoksesta Norwegian Reward -kumppanilta voi ansaita CashPoint-pisteitä, jotka voi käyttää lentolippujen ostoon. Norwegian Rewardin voi yhdistää Bank Norwegianin ilmaiseen luottokorttiin ja pisteitä voi ansaita kaikista luottokorttiostoksista (1 % CashPoint-pisteitä kaikista ostoksista). Norwegian Reward tarjoaa myös monia muita etuja, kuten alennuksia ja ylimääräisiä CashPoint-pisteitä autonvuokrauksesta, hotellivarauksista, kodin hälytysjärjestelmistä samoin kuin yli 150 nettikaupasta Reward eShopin kautta. Lisätietoja Norwegian Reward -ohjelmasta https://fi.norwegianreward.com. Kanta-asiakasohjelma on täysin ilmainen.

Lisätietoja medialle:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, puhelin +46 709 890 518
Tarja Valde-Brown, viestinnän yhteyshenkilö Suomessa, puhelin 040 545 6163
Norwegian Press Office, puhelin +47 815 11 816

Aiheet

Kategoriat


Norwegian on maailman kuudenneksi suurin halpalentoyhtiö, jolla on noin 7 000 työntekijää. Yhtiö tarjoaa tällä hetkellä yli 500 reittiä yli 150 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa ja Karibialla. Norwegianin laivastossa on noin 130 lentokonetta, jotka kuljettavat noin 30 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Norwegianilla on yksi maailman nuorimmista lentolaivastoista, jonka keski-ikä on 3,6 vuotta.

Norwegian nimettiin vuonna 2015 lentoyhtiöksi, joka lentää polttoainetehokkaimmin ja ympäristöystävällisimmin Atlantin yli: The International Council on Clean Transportation (ICCT).

Vuosina 2015, 2016 ja 2017 matkustajat ovat valinneet Norwegianin maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi arvostetussa SkyTrax World Airline Awards -äänestyksessä. Lisäksi Norwegianin on valittu viimeisenä viitenä vuotena peräkkäin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi Sky Trax -äänestyksessä.

Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Nordics +45 2657 0767
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -koneilla vuonna 2002. Siitä lähtien tavoitteemme on ollut antaa asiakkaille mahdollisuus matkustaa viisaasti tarjoamalla heille valinnanvaraa ja kohtuuhintaisia lentoja.

Norwegian on äänestetty Skytraxissä Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelma on valittu yhdysvaltalaisessa Freddie Awardsissa Euroopan/Afrikan parhaaksi lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmaksi neljänä vuonna peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman. Sen mukaan yhtiö on sitoutunut tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegian tarjoaa kohtuuhintaisia lentomatkoja ja erinomaista laatua Pohjoismaissa sekä tärkeisiin Euroopan kohteisiin.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden