Ohita
Norwegian sai aikaan vahvat liikenneluvut helmikuussa 

Tiedote -

Norwegian sai aikaan vahvat liikenneluvut helmikuussa 

Norwegianilla oli 1,2 miljoonaa matkustajaa helmikuussa ja käyttöaste oli 84 prosenttia. Lentoyhtiön talvilomamatkojen kysyntä on ollut korkeaa. Yhtiö valmistautuu nyt ottamaan vastaan sekä liike- että vapaa-ajan matkustajat, kun se lisää kapasiteettiaan talviaikataulusta kesäaikatauluun siirryttäessä.

Helmikuussa Norwegianilla oli 1,2 miljoonaa matkustajaa. Siinä on 83 prosentin kasvu viime vuoden vastaavaan kuukauteen. Käyttöaste oli 84 prosenttia. Monet pohjoismaiset matkustajat käyttivät hyväkseen talvilomia ja lensivät Norwegianilla lämpimiin kohteisiin Välimerellä ja suosittuihin talvikohteisiin Alpeilla. Lisäksi suuri määrä matkustajia varasi talvilomaviikkojen aikana pääsiäismatkoja, pitkiä viikonloppuja toukokuussa ja kesälomalentoja Norwegianilla.

– Olemme tyytyväisiä viime kuun liikennelukuihin ja erityisen mielissämme olemme 84 prosentin käyttöasteesta. Se osoittaa Norwegianin kyvyn tarjota houkutteleva tuote matkustajille läpi koko vuoden ja jopa talvikauden hiljaisempien kuukausien aikana. Korkea käyttöaste nostaa myös polttoainetehokkuuttamme ja on tärkeä parametri kestävän kehityksen näkökulmasta, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli 1 173 408 matkustajaa helmikuussa, mikä on 83 prosenttia enemmän kuin helmikuussa 2022. Kapasiteetti (ASK) oli 1 826 miljoonaa istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 1 530 miljoonaa istuinkilometriä. Helmikuussa Norwegian liikennöi keskimäärin 64 lentokonetta ja lensi 99,4 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista. Täsmällisyys, mitattuna lentojen määrällä, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli 85,4 prosenttia helmikuussa.

Kesäaikatauluun valmistautuminen

– Olemme innostuneita ja hyvin valmistautuneita siirtymään kohti kesää. Kesäaikataulumme käynnistyy maaliskuun lopulla ja otamme parhaillaan vauhdilla vastaan uusia lentokoneita ja työkavereita, jotta voimme vastata varauksissamme näkyvään korkeaan kysyntään. Sen lisäksi, että olemme erittäin arvostettu lentoyhtiö vapaa-ajan matkustajien keskuudessa, meillä on myös vankka kysyntä liikematkasegmentissä. Tämä osoittaa selvästi, että meillä on houkutteleva tarjonta sekä pohjoismaisille liike- että vapaa-ajan matkustajille, sanoo Karlsen.

Nykyaikaisten ja polttoainetehokkaiden lentokoneiden toimitus, uuden henkilöstön palkkaaminen ja joidenkin asiakaspalvelutehtävien ulkoistusten purkaminen Oslon Gardermoenin lentoasemalla ovat esimerkkejä toimista, joita Norwegian tekee, jotta se voi tarjota asiakkaille houkuttelevan tuotteen tulevina kuukausina.

Aiheet

Kategoriat


Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -koneilla vuonna 2002. Siitä lähtien tavoitteemme on ollut antaa asiakkaille mahdollisuus matkustaa viisaasti tarjoamalla heille valinnanvaraa ja kohtuuhintaisia lentoja.

Norwegian on äänestetty Skytraxissä Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelma on valittu yhdysvaltalaisessa Freddie Awardsissa Euroopan/Afrikan parhaaksi lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmaksi neljänä vuonna peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman. Sen mukaan yhtiö on sitoutunut tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegian tarjoaa kohtuuhintaisia lentomatkoja ja erinomaista laatua Pohjoismaissa sekä tärkeisiin Euroopan kohteisiin.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden