Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian sai lentotoimiluvan Argentiinassa

Lehdistötiedote   •   Tammi 27, 2018 13:00 EET

Argentiinan viranomaiset ovat viime yönä Suomen aikaa myöntäneet Norwegianin kokonaan omistamalle tytäryhtiölle, Norwegian Air Argentinalle (NAA), lentotoimiluvan (AOC).

NAA on tällä hetkellä perustamassa hallintoaan ja lainsäädännön vaatimusten mukaisia toimintojaan Buenos Airesiin. Yhtiö käynnistää lähiaikoina lentotoiminnan Argentiinan viranomaisten alaisuudessa.

– Tämä on uusi merkkipaalu Norwegianille. Hyväksyntä merkitsee, että voimme tarjota pian argentiinalaisille edullisia lentoja uusilla ja mukavilla lentokoneilla, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

– Argentiinan viranomaiset, jotka haluavat lisää kilpailua ilmailualalle, ovat ottaneet Norwegianin hienosti vastaan. Keskitymme nyt täysillä tarjoamaan halpoja lentolippuja miljoonille matkustajille. Toimintamme luo uusia työpaikkoja, taloudellista kasvua ja edistää matkailua, sanoo Norwegian Air Argentinan toimitusjohtaja Ole Christian Melhus.

Argentiinan ilmailuviranomainen (ANAC) antoi joulukuussa 2017 hyväksynnän Norwegian Air Argentinalle 153 reitin käynnistämiseksi Argentiinassa. NAA haki lupaa kaikkiaan 156 reitille. Norwegian suunnittelee Argentiinaan merkittävää toimintaa, mikä pitää sisällään sekä kotimaan että ulkomaan reitit Argentiinassa. Tällä hetkellä Norwegianilla on yksi Boeing 737-800 -lentokone Argentiinassa.

Lisätietoja medialle:
Norwegianin mediapäivistys: +47 815 11 816

Norwegian on maailman kuudenneksi suurin halpalentoyhtiö, jolla on noin 7 000 työntekijää. Yhtiö tarjoaa tällä hetkellä yli 500 reittiä yli 150 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa ja Karibialla. Norwegianin laivastossa on noin 130 lentokonetta, jotka kuljettavat noin 30 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Norwegianilla on yksi maailman nuorimmista lentolaivastoista, jonka keski-ikä on 3,6 vuotta.

Norwegian nimettiin vuonna 2015 lentoyhtiöksi, joka lentää polttoainetehokkaimmin ja ympäristöystävällisimmin Atlantin yli: The International Council on Clean Transportation (ICCT).

Vuosina 2015, 2016 ja 2017 matkustajat ovat valinneet Norwegianin maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi arvostetussa SkyTrax World Airline Awards -äänestyksessä. Lisäksi Norwegianin on valittu viimeisenä viitenä vuotena peräkkäin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi Sky Trax -äänestyksessä.

Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.