Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian sopimukseen kahdesta Boeing 787 Dreamliner -lisätoimituksesta

Lehdistötiedote   •   Touko 24, 2012 11:20 EEST

Norwegian on tehnyt sopimuksen kahden pitkänmatkan Boeing 787-8 Dreamliner -koneen vuokraamisesta. Yritys on aiemmin tehnyt sopimuksen kolmen Dreamlinerin ostosta ja kahden vuokraamisesta. Uuden sopimuksen myötä Norwegian vahvistaa yhteensä kahdeksan lentokoneen toimituksen. Boeing 787 Dreamliner on tulevaisuuden konetyyppi, jonka etuina ovat matkustusmukavuus, alhaisemmat polttoainekustannukset ja pienemmät päästöt.

Uusi sopimus tehtiin ILFC:n (International Lease Finance Corporation) kanssa. Norwegianilla ja ILFC:llä on toimitussopimus jo entuudestaan. Sopimuksen mukaan toimitus tapahtuu vuoden 2014 alkupuolella ja sopimuskauden kesto on 12 vuotta.

Norwegian on tähän mennessä sopinut kolmen Dreamlinerin ostosta ja viiden vuokraamisesta. Yhteensä sopimus kattaa siis kahdeksan konetta. Koneista kolme toimitetaan vuoden 2013 aikana, neljä vuonna 2014 ja yksi alkuvuodesta 2015.

Kustannustehokas ja ympäristöystävällinen

– Norwegianin laivue tulee koostumaan markkinoiden tehokkaimmista ja nykyaikaisimmista pitkänmatkan koneista. Silloin kun öljyn hinta on korkea, kyseessä on merkittävä kilpailuetu, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

– Dreamliner vähentää yrityksen kuluja merkittävästi ja mahdollistaa sen, että tarjoamme lentoja edullisin hinnoin. Dreamliner on myös markkinoiden ympäristöystävällisin vaihtoehto. Samantyyppisiin koneisiin verrattuna sen päästöt ovat 20 prosenttia pienemmät, sanoo Kjos.

Nykyisen lentotarjonnan mukaisesti Norwegian aikoo jatkossakin tarjota edullisia ja suoria pitkänmatkan lentoja ilman kalliita ja aikaa vieviä välilaskuja. Dreamlinerin koko on juuri sopiva pohjoismaisiin olosuhteisiin. Yhdessä pidemmän kantomatkan ja merkittävästi pienempien polttoainekustannusten kanssa tämä avaa mahdollisuuksia moniin uusiin suoralentoihin eri mantereille.

Tietoja Dreamlinerista

Polttoainekulujen vähenemisen lisäksi Dreamlinerilla on monia muita matkustajien arvostamia etuja. Matkustamon korkeampi paine helpottaa kehon hapenottoa ja vähentää tyypillisiä "jet lag"-oireita, kuten päänsärkyä ja jalkojen turpoamista. Korkeampi lennonaikainen ilmankosteus vähentää nestehukkaa ja silmien kuivumista. Siipien uudistetun muodon ja uusien sensoreiden ansiosta kone mukautuu turbulenssiin paremmin, joten lentokokemus on tasaisempi ja miellyttävämpi. Dreamlinerin ikkunat ovat 65 prosenttia suuremmat kuin nykyisissä lentokonetyypeissä. Dreamlinerissa on SKY-sisustus, josta Norwegianin matkustajat ovat jo päässeet nauttimaan yhtiön uusimman Boeing 737-800-koneen kyydissä.

Lisätietoja:

Åsa Larsson, Communications Manager, gsm: +46 735 22 22 42

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 261 reittiä 100 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2010 Norwegian kuljetti lähes 13 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 59 lentokoneesta. Yhtiölle toimitetaan vuosina 2008–2014 73 uutta Boeing 737-800W -konetta, minkä jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com