Ohita
Norwegian teki 117 miljoonaa Norjan kruunua voittoa ennen veroja ja paransi kassaansa vuoden 2021 neljännellä vuosineljänneksellä

Tiedote -

Norwegian teki 117 miljoonaa Norjan kruunua voittoa ennen veroja ja paransi kassaansa vuoden 2021 neljännellä vuosineljänneksellä

Norwegian on tänään raportoinut vuoden 2021 neljännen vuosineljänneksen tuloksen ja alustavan tuloksen koko vuodelle. Matkustajakysyntä kasvoi edelliseltä vuosineljännekseltä, vaikka koronaviruksen leviäminen vaikutti kysyntään negatiivisesti. Voitto ennen veroja (EBT) oli 117 miljoonaa Norjan kruunua verrattuna vuoden 2020 neljännen vuosineljänneksen 16,6 miljoonan Norjan kruunun tappioon ja 169 miljoonan Norjan kruunun voittoon kolmannella vuosineljänneksellä.

Vuoden 2021 neljännellä vuosineljänneksellä 3,1 miljoonaa matkustajaa matkusti Norwegianilla, kun matkustajia vastaavana ajanjaksona viime vuonna oli 0,6 miljoonaa ja edellisellä vuosineljänneksellä 2,5 miljoonaa. Kapasiteetti (ASK) oli 4,6 miljoonaa istuinkilometriä ja myydyt istuinkilometrit (RPK) 3,6 miljoonaa. Käyttöaste nousi 77,0 prosenttiin, kun se vastaavana ajanjaksona vuonna 2020 oli 52,4 prosenttia ja edellisellä vuosineljänneksellä 73,1 prosenttia. Vuoden 2021 neljännen vuosineljänneksen lopussa käytössä olleessa laivastossa oli 51 lentokonetta.

Norwegian on edelleen keskittynyt kustannusten hallintaan ja likviditeettikuriin kaikkialla yhtiössä, mikä on johtanut käteisaseman kohenemiseen. Neljännen vuosineljänneksen lopussa käteis- ja muut vastaavat varat kasvoivat 7,7 miljardiin Norjan kruunuun.

– Olen tyytyväinen, että olemme pystyneet sopeutumaan nopeasti ja tehokkaasti vaihteluihin, ja että voimme raportoida voittoa sekä parantuneen käteisaseman vuosineljänneksellä, johon omikronvirus ja hallitusten asettamat matkustusrajoitukset vaikuttivat voimakkaasti. Haluaisin kiittää myös kollegojani kaikkialla lentoyhtiössä heidän jatkuvasta omistautumisestaan ja kovasta työstään. Toivotamme innolla yhä useammat matkustajat tervetulleiksi lennoillemme, kun suuntaamme kohti vilkkaampaa kevät- ja kesäsesonkia, ja laivastomme kasvaa 70 lentokoneeseen ja yli 270 myynnissä olevaan reittiin, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen.

Täsmällisyys, mikä tarkoittaa aikataulun mukaisesti lähteneitä lentoja, oli 87,8 prosenttia

vuoden 2021 neljännellä vuosineljänneksellä ja se laski vuoden 2020 neljännen vuosineljänneksen 94,1 prosentista ja edellisen vuosineljänneksen 91,0 prosentista. Norwegian nimettiin täsmällisimmäksi pohjoismaiseksi lentoyhtiöksi vuonna 2021 ja kolmannelle sijalle Euroopassa.

Katso lisätietoja liitteenä olevasta PDF-tiedostosta.

Aiheet

Kategoriat


Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Mira Linnamaa

Mira Linnamaa

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Finland +358408625675
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden