Ohita
Norwegian toivotti tervetulleeksi 2,1 miljoonaa matkustajaa elokuussa

Tiedote -

Norwegian toivotti tervetulleeksi 2,1 miljoonaa matkustajaa elokuussa

Norwegianilla oli elokuussa 2,1 miljoonaa matkustajaa ja 85,2 prosentin käyttöaste. Säännöllisyys oli erityisen korkea, kun 99,6 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista toteutui. Haastavissa olosuhteissa, kuten Keski-Norjassa Hans-myrskyn aiheuttamien kovien tuulten ja tulvien aikana samoin kuin lentoliikenteen ongelmissa Isossa-Britanniassa, Norwegian varmisti matkustajien pääsyn kohteisiinsa niin sujuvasti kuin mahdollista.

– Elokuun liikennelukumme olivat hyvät. Syksyn lähestyessä olemme iloisia siitä, että monet jatkavat lomamatkailua suosittuihin kohteisiimme samalla kun liikematkustajat palaavat kesän jälkeen. Syksyn myyntikampanjamme on otettu vastaan hyvin ja varaustilanne seuraavien kuukausien osalta näyttää edelleen hyvältä, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli 2 141 613 matkustajaa elokuussa, mikä on 7 prosenttia enemmän kuin elokuussa 2022. Kapasiteetti (ASK) oli 3 527 miljoonaa istuinkilometriä ja toteutuneiden henkilökilometrien määrä (RPK) oli 3 006 miljoonaa istuinkilometriä. Elokuussa Norwegian liikennöi keskimäärin 80 lentokonetta ja aikataulun mukaisten toteutuneiden lentojen osuus oli 99,6 prosenttia. Toimintaan vaikutti 28. elokuuta Ison-Britannian National Air Traffic Servicesin (NATS) seisokki, joka aiheutti suuria viivästyksiä ja 40 prosenttia tämän kuun peruutuksista. Täsmällisyys, mitattuna lentojen osuudella, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli 82,4 prosenttia elokuussa. Kaikista lähteneistä lennoista 98,0 prosenttia saapui kuitenkin aikataulussa tai tunnin sisällä aikataulun mukaisesta saapumisajasta, mikä on korkein osuus tähän mennessä tänä vuonna.

– Odottamattomat tapahtumat, kuten Hans-myrsky Skandinaviassa ja lennonjohdon ongelmat Isossa-Britanniassa vaikuttivat toimintoihimme tässä kuussa. Olen iloinen, että pystyimme kuitenkin lisäämään lentoja Oslosta Bergeniin ja Trondheimiin. Onnistuimme tarjoamaan myös vaihtoehtoisia lentoja kaikille matkustajille Isoon-Britanniaan ja sieltä pois lentoliikenneongelmia seuranneena päivänä, sanoo Karlsen.

Vankat toiminnot ja positiivinen varaustilanne
Näkymät syksyyn jatkuvat positiivisina. Kapasiteettia on mukautettu vastaamaan tulevan talven kysynnän kausivaihtelua. Ensi viikolla tulevat myyntiin kesän 2024 lento-ohjelman lennot ja marraskuussa lanseeraamme useita uusia kohteita.

– Lomakohteisiin ja erityisesti kotimaan reiteille jatkuneen hyvän myynnin lisäksi Norwegian on aloittamassa monia myönteisiä asioita. Yhteistyömme Strawberryn kanssa tuo lisää valinnanmahdollisuuksia asiakkaillemme. Lisäksi yksinoikeussopimuksemme Norjan puolustusvoimien kanssa osoittaa tarjontamme vahvuuden. Olemme kuitenkin huolissamme mahdollisista lentoasemamaksujen korotuksista Norjassa ja siitä, miten nämä saattavat vaikuttaa negatiivisesti asiakkaisiimme, sanoo Karlsen.

Aiheet


Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Mira Linnamaa

Mira Linnamaa

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Finland +358408625675
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden