Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian valittiin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi

Lehdistötiedote   •   Kesä 19, 2013 09:52 EEST

Norwegian on voittanut tunnustetun SkyTrax World Airline Awards  -palkinnon Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä. Valinta perustuu matkustajien 200 lentoyhtiöstä antamiin arvioihin. Palkintoa pidetään kaupallisen siviili-ilmailuliiketoiminnan arvostetuimpana. Norwegianin toiminnanjohtaja Bjørn Kjos otti palkinnon vastaan Kansainvälisessä Pariisin ilmailunäyttelyssä tiistaina.

– Tämä on suuri ja tärkeä tunnustus, jonka otamme vastaan ylpeänä ja nöyränä. Kiitän matkustajia, jotka ovat antaneet Norwegianista hyvät arviot. Kiitän myös henkilöstöämme, joka tekee päivittäin työssään kaikkensa asiakkaidemme eteen.  Euroopan paras halpalentoyhtiö -nimitys on osoitus, että uusia koneitamme, innovatiivisia ratkaisujamme ja laajenevaa reittiverkostoamme, hyvää palveluamme ja edullisia hintojamme arvostetaan, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailuliiketoiminnan huomionosoitus. Se perustuu maailman laajimpaan asiakastyytyväisyystutkimukseen, johon vuosittain ottaa osaa matkustajia yli 160 maasta.

Kaikki 200 lentoyhtiötä arvioidaan tutkimuksessa. Asiakkaat arvioivat tutkimuksessa kokemuksiaan muun muassa yhtiöiden lähtöselvityksestä, boardingista, matkustamomukavuudesta, matkustamotilojen siisteydestä, ruoasta ja juomista, lennon aikaisista viihdepalveluista sekä saamastaan palvelusta.


Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 296 reittiä 114 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2011 Norwegian kuljetti lähes 16 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 64 lentokoneesta. Norweginilla on 277 sovittua toimitusta uusista Boeing 737-800 MAX ja Airbus A320neo koneista, jotka toimitetaan sille lähivuosina. Tämän jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.