Ohita
Norwegian valmistaa uusia, kestäviä tuotteita yhtiön vanhoista univormuista

Tiedote -

Norwegian valmistaa uusia, kestäviä tuotteita yhtiön vanhoista univormuista

Norwegianin uusin hanke UNICEFin kanssa auttaa avun tarpeessa olevia lapsia, tarjoaa töitä maahanmuuttajanaisille ja vähentää yhtiön ilmastovaikutuksia. Yhtiö kierrättää vanhat univormut uuteen käyttöön siten, että tuhannet vaatekappaleet saavat uuden elämän. Se on tärkeä toimi taistelussa tekstiilijätettä vastaan.

Norwegian uusii vuonna 2020 univormujansa. Tämä on johtanut Still Travelling with Norwegian -pilottihankkeeseen yhdessä Norjan UNICEFin kanssa. Hankkeessa käytetyistä univormuista valmistetaan uusia, kestäviä tuotteita, joita myydään valikoiduilla Norwegianin lennoilla.


Ainutlaatuisia käsintehtyjä tuotteita
– Kun uusimme univormujamme, on tärkeää, että löydämme keinoja niiden kestävään uusiokäyttöön. Teemme yhteistyötä Norjassa toimivan sosiaalisen yrityksen, Sisters in Businessin kanssa. Se tarjoaa työtä maahanmuuttajanaisille paikallisessa tekstiilituotannossa, sanoo Norwegianin VP Product Manager Cecilie Nybø Carlsen.

Hanke käynnistyy kahdella tuotteella, tyylikkäällä ruudullisella kosmetiikkalaukulla ja kauniilla silkkilaukulla – molemmat ovat ainutlaatuisia ja käsintehtyjä tuotteita. Ne on valmistettu Norwegianin kaukolentojen univormuista. Kaikilla näistä tuotteista saaduilla tuotoilla tuetaan työtä, jota UNICEF tekee lasten hyväksi.

Tärkeää taistelussa tekstiilijätettä vastaan
– Jos hanke menestyy, voimme estää tuhansia vaatekappaleita joutumasta jätteeksi. Meillä kaikilla on vastuu löytää ratkaisuja, joilla minimoimme tekstiilien käytöstä aiheutuvat ympäristövaikutukset, sanoo Norwegainin Head of Sustainability Anders Fagernæs.

– Hankkeen avulla Norwegian, UNICEF ja Sisters in Business auttavat löytämään kestäviä ratkaisuja näihin ongelmiin. Kun matkustajat ostavat näitä tuotteita lennoilla, he voivat vaikuttaa myönteisesti ympäristöön, auttaa lapsia sekä myötävaikuttaa työpaikkojen syntyyn, Fagernæs jatkaa.


Tukee viittä YK:n kestävän kehityksen tavoitetta

– Tämä on todella kiinnostava hanke, sanoo Norjan UNICEFin pääsihteeri Camilla Viken.

– Kyllä, tämä tukee UNICEFin työtä eri puolilla maailmaa, mutta myös useita YK:n kestävän kehityksen tavoitteita, kuten taistelua köyhyyttä vastaan, vastuullista kulutusta ja tuotantoa sekä tasa-arvoon, yhteistoimintaan ja ilmastonmuutokseen liittyvää työtä, hän jatkaa.

Sisters in Businessin perustaja Sandra Tollefsen kertoo, että pääsy mukaan tällaisiin hankkeisiin auttaa maahanmuuttajanaisia, jotka voivat tuntea olonsa näkymättömiksi ilman työtä. Nyt he voivat saada myönteisen roolin yhteiskunnassa.

– Se merkitsee muutosta näiden naisten elämässä ja heidän kunnioituksensa itseään ja perhettään kohtaan lisääntyy, kertoo Tollefsen.

– Heillä on täällä ystäviä, eivätkä he ole enää yksinäisiä. He tuntevat itsenäisyyttä. Tässä on kyse paljon, paljon enemmästä näille naisille kuin vain työstä, hän jatkaa.

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Tarja Valde-Brown, Norwegianin viestinnän edustaja Suomessa, tarja.valde-brown@norwegian.com
Nina Holand, UNICEFin viestinnän neuvonantaja, Nina.holand@unicef.no
Sandra Tolefsen Sisters in Businessin perustaja, sandra@sistersinbusiness.no

Aiheet

Kategoriat


Norwegian on yksi maailman suurimmista halpalentoyhtiöistä, jolla oli yli 37 miljoonaa matkustajaa vuonna 2018. Norwegian liikennöi tällä hetkellä yli 500 reittiä yli 150 kohteessa Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Etelä-Amerikassa. Norwegianin laivastossa on noin 170 lentokonetta. Yhtiön lentolaivaston keski-ikä on 3,8 vuotta, mikä tekee siitä yhden nykyaikaisimmista ja polttoainetehokkaimmista lentolaivastoista maailmassa. The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin jo toisen kerran polttoainetehokkaimmaksi ja ympäristöystävällisimmäksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla.

Viitenä viime vuonna matkustajat ovat äänestäneet Norwegianin maailman parhaaksi halpalentoyhtiöksi kaukolennoilla arvostetussa SkyTrax World Airline Awardsissa. Tämän lisäksi SkyTrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi jo kuutena vuonna peräkkäin.

Norwegianilla on noin 11 000 työntekijää.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Nordics +45 2657 0767
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -koneilla vuonna 2002. Siitä lähtien tavoitteemme on ollut antaa asiakkaille mahdollisuus matkustaa viisaasti tarjoamalla heille valinnanvaraa ja kohtuuhintaisia lentoja.

Norwegian on äänestetty Skytraxissä Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelma on valittu yhdysvaltalaisessa Freddie Awardsissa Euroopan/Afrikan parhaaksi lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmaksi neljänä vuonna peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman. Sen mukaan yhtiö on sitoutunut tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegian tarjoaa kohtuuhintaisia lentomatkoja ja erinomaista laatua Pohjoismaissa sekä tärkeisiin Euroopan kohteisiin.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden