Ohita
Norwegian vastasi korkeaan lomamatkojen kysyntään toukokuussa

Tiedote -

Norwegian vastasi korkeaan lomamatkojen kysyntään toukokuussa

Norwegianilla oli 1,9 miljoonaa matkustajaa ja 84 prosentin käyttöaste toukokuussa. Suosittuihin lomakohteisiin suuntautuvilla reiteillä käyttöaste oli 90 prosenttia. Lentoyhtiö on valmistautunut hyvin ottamaan matkustajat vastaan odotettavissa olevalla vilkkaalla kesälomakaudella.

– Toukokuu oli jälleen vahva kuukausi matkustajaliikenteeltään Norwegianille. Monet matkustajat ovat jo aloittaneet lomamatkailun ja hyödyntäneet toukokuun vapaapäiviä ja pitkiä viikonloppuja matkustaakseen moniin ranta- ja kaupunkikohteisiimme eri puolilla Eurooppaa. Käyttöasteemme näillä lennoilla oli 90 prosenttia, kertoo Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli 1 900 211 matkustajaa toukokuussa, mikä on 17 prosenttia enemmän kuin toukokuussa 2022. Kapasiteetti (ASK) oli 2 901 miljoonaa istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 2 440 miljoonaa istuinkilometriä. Toukokuussa Norwegianin laivastossa oli keskimäärin 74 lentokonetta ja aikataulun mukaan toteutuneiden lentojen osuus oli 99,7 prosenttia. Täsmällisyys, mitattuna lentojen määrällä, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli 84,9 prosenttia toukokuussa. Nämä tulokset saavutettiin huolimatta Kööpenhaminan lentoaseman lennonjohto-ongelmista, jotka aiheuttivat lähes puolet tämän kuukauden myöhästymisistä ja peruutuksista.

Odotuksissa vilkas kesä
Toukokuussa Norwegian otti vastaan viimeisen ennen kesää toimitettavan uusimman sukupolven Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen. Näitä nykyaikaisia ja polttoainetehokkaita lentokoneita on nyt 13 kaikkiaan 81 lentokoneen lentolaivastossa. Laivaston uusiminen osoittaa Norwegianin sitoutumisen päästöjen vähentämiseen.

– Olen erittäin tyytyväinen, että olemme vastaanottaneet kaikki kesäkaudeksi suunnitellut uudet lentokoneet sekä saaneet monia uusia kollegoja. Tämä merkitsee, että palvelemme asiakkaitamme ainoastaan Norwegianin operoimilla lennoilla, emmekä hanki kapasiteettia wet lease -järjestelyin. Kehotamme asiakkaitamme, joiden on matkustettava tiettynä päivänä heinäkuun vilkkaimpien viikkojen aikana, varaamaan lippunsa meiltä jo nyt, sanoo Karlsen.

Aiheet


Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -koneilla vuonna 2002. Siitä lähtien tavoitteemme on ollut antaa asiakkaille mahdollisuus matkustaa viisaasti tarjoamalla heille valinnanvaraa ja kohtuuhintaisia lentoja.

Norwegian on äänestetty Skytraxissä Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelma on valittu yhdysvaltalaisessa Freddie Awardsissa Euroopan/Afrikan parhaaksi lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmaksi neljänä vuonna peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman. Sen mukaan yhtiö on sitoutunut tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegian tarjoaa kohtuuhintaisia lentomatkoja ja erinomaista laatua Pohjoismaissa sekä tärkeisiin Euroopan kohteisiin.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Mira Linnamaa

Mira Linnamaa

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Finland +358408625675
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden