Ohita
Norwegian vastasi korkeaan lomamatkojen kysyntään toukokuussa

Tiedote -

Norwegian vastasi korkeaan lomamatkojen kysyntään toukokuussa

Norwegianilla oli 1,9 miljoonaa matkustajaa ja 84 prosentin käyttöaste toukokuussa. Suosittuihin lomakohteisiin suuntautuvilla reiteillä käyttöaste oli 90 prosenttia. Lentoyhtiö on valmistautunut hyvin ottamaan matkustajat vastaan odotettavissa olevalla vilkkaalla kesälomakaudella.

– Toukokuu oli jälleen vahva kuukausi matkustajaliikenteeltään Norwegianille. Monet matkustajat ovat jo aloittaneet lomamatkailun ja hyödyntäneet toukokuun vapaapäiviä ja pitkiä viikonloppuja matkustaakseen moniin ranta- ja kaupunkikohteisiimme eri puolilla Eurooppaa. Käyttöasteemme näillä lennoilla oli 90 prosenttia, kertoo Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli 1 900 211 matkustajaa toukokuussa, mikä on 17 prosenttia enemmän kuin toukokuussa 2022. Kapasiteetti (ASK) oli 2 901 miljoonaa istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 2 440 miljoonaa istuinkilometriä. Toukokuussa Norwegianin laivastossa oli keskimäärin 74 lentokonetta ja aikataulun mukaan toteutuneiden lentojen osuus oli 99,7 prosenttia. Täsmällisyys, mitattuna lentojen määrällä, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli 84,9 prosenttia toukokuussa. Nämä tulokset saavutettiin huolimatta Kööpenhaminan lentoaseman lennonjohto-ongelmista, jotka aiheuttivat lähes puolet tämän kuukauden myöhästymisistä ja peruutuksista.

Odotuksissa vilkas kesä
Toukokuussa Norwegian otti vastaan viimeisen ennen kesää toimitettavan uusimman sukupolven Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen. Näitä nykyaikaisia ja polttoainetehokkaita lentokoneita on nyt 13 kaikkiaan 81 lentokoneen lentolaivastossa. Laivaston uusiminen osoittaa Norwegianin sitoutumisen päästöjen vähentämiseen.

– Olen erittäin tyytyväinen, että olemme vastaanottaneet kaikki kesäkaudeksi suunnitellut uudet lentokoneet sekä saaneet monia uusia kollegoja. Tämä merkitsee, että palvelemme asiakkaitamme ainoastaan Norwegianin operoimilla lennoilla, emmekä hanki kapasiteettia wet lease -järjestelyin. Kehotamme asiakkaitamme, joiden on matkustettava tiettynä päivänä heinäkuun vilkkaimpien viikkojen aikana, varaamaan lippunsa meiltä jo nyt, sanoo Karlsen.

Aiheet


Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -koneilla vuonna 2002. Siitä lähtien tavoitteemme on ollut antaa asiakkaille mahdollisuus matkustaa viisaasti tarjoamalla heille valinnanvaraa ja kohtuuhintaisia lentoja.

Norwegian on äänestetty Skytraxissä Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelma on valittu yhdysvaltalaisessa Freddie Awardsissa Euroopan/Afrikan parhaaksi lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmaksi neljänä vuonna peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman. Sen mukaan yhtiö on sitoutunut tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegian tarjoaa kohtuuhintaisia lentomatkoja ja erinomaista laatua Pohjoismaissa sekä tärkeisiin Euroopan kohteisiin.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden