Ohita
Norwegian voitti kolme palkintoa Grand Travel Awardissa

Tiedote -

Norwegian voitti kolme palkintoa Grand Travel Awardissa

Norwegian nappasi Best Domestic Airline (Paras kotimaan lentoyhtiö) ja Best Airline in Europe (Paras lentoyhtiö Euroopassa) palkinnot eilen järjestetyssä palkintogaalassa Oslossa. Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen palkittiin lisäksi vuoden johtajana, Leader of the Year.

Grand Travel Award, joka on perustettu vuonna 1995, palkitsee vuosittain palkintoseremoniassa matkailualan parhaat Norjassa. Voittajia ovat voineet äänestää kaikki matkailualalla toimivat. Palkintoseremonia järjestettiin torstai-iltana Oslossa.

Konsernijohtaja Geir Karlsen palkittiin vuoden johtajana

– On todella kunnia saada tämä palkinto. Minun pitää kuitenkin jakaa palkinto kollegojeni kanssa Norwegianissa. Vahva yhtenäisyys eri osastojen, kansallisuuksien ja tukikohtiemme välillä on keskeistä ja sen ansioista voimme tarjota ensiluokkaisen tuotteen asiakkaillemme, sanoi Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen palkitsemisen jälkeen.

Norwegian on suurin lentoyhtiö Norjassa ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä. Yhtiöllä on 4 000 työntekijää. Yhtiö tarjoaa tukikohdistaan Norjassa ja muista tukikohdistaan Euroopassa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja muiden eurooppalaisten kohteiden välillä. Norwegian oli täsmällisin lentoyhtiö Pohjoismaissa ja yksi täsmällisimmistä lentoyhtiöistä Euroopassa Ciriumin vuonna 2022 julkaiseman täsmällisyyskatsauksen mukaan.

Paras kotimaan lentoyhtiö ja paras lentoyhtiö Euroopassa

– Sydämellinen kiitos kaikille meitä äänestäneille. Olemme todella kiitollisia tunnustuksesta. Tämä tarkoittaa, että ne, jotka ovat valinneet lennot kanssamme ja kaikki matkailualalla työskentelevät, arvostavat laajaa reittiverkostoamme, edullisia hintojamme ja ennen kaikkea täsmällisyyttämme. Vuoden 2022 monista haasteista huolimatta olemme osoittautuneet täsmällisyydessä luokkansa parhaaksi, ja tiedämme, että tämä on erittäin tärkeää asiakkaillemme, sanoi Norwegianin yritysmyynnistä vastaava johtaja Ståle Zahl, joka puhui eilisessä gaalassa.

Vuonna 2022 Norwegian juhli 20-vuotisjuhlavuotta ja yli 300 miljoonaa matkustajaa. Alusta lähtien Norwegianin tavoite on ollut tarjota kohtuuhintaisia lentoja kaikille ja antaa enemmän valinnanmahdollisuuksia asiakkaille.

Norwegian on edelläkävijä ympäristön kestävyydessä. Yhtiö tavoittelee asemaa matkustajien kestävänä valintana vähentämällä ja kierrättämällä muovijätettä, edistämällä kestävää lentopolttoainetta ja pyrkimällä vähentämään hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia vuoteen 2030 mennessä Pariisin sopimuksen 1,5 °C:n tavoitteen mukaisesti.

Aiheet


Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -koneilla vuonna 2002. Siitä lähtien tavoitteemme on ollut antaa asiakkaille mahdollisuus matkustaa viisaasti tarjoamalla heille valinnanvaraa ja kohtuuhintaisia lentoja.

Norwegian on äänestetty Skytraxissä Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelma on valittu yhdysvaltalaisessa Freddie Awardsissa Euroopan/Afrikan parhaaksi lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmaksi neljänä vuonna peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman. Sen mukaan yhtiö on sitoutunut tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegian tarjoaa kohtuuhintaisia lentomatkoja ja erinomaista laatua Pohjoismaissa sekä tärkeisiin Euroopan kohteisiin.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden