Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian yli nelinkertaistaa nykyisen kaukolentolaivastonsa ja tilaa 19 uutta Dreamlineria

Lehdistötiedote   •   Loka 22, 2015 11:12 EEST

Norwegian jatkaa kansainvälistä kasvuaan ja kasvattaa kaukolentolaivastoaan 19 uudella Boeing 787-9 Dreamlinerilla. Tämä on suurin yksittäinen Boeing 787-9 Dreamliner -tilaus Euroopassa. Norwegianille tämä tarkoittaa, että nykyinen kaukolentolaivasto yli nelinkertaistuu 38 koneeseen seuraavien viiden vuoden aikana. Uusien koneiden myötä Norwegian lanseeraa useita uusia kaukoreittejä tulevina vuosina.

Norwegianilla on tällä hetkellä laivastossaan kahdeksan 787-8 Dreamlineria ja 11 hieman suurempaa Boeing 787-9 -konetta tilauksessa. Nyt julkistetun tilauksen myötä Norwegianilla tulee olemaan 38 Dreamlinerin kaukolentolaivasto ennen vuotta 2020. Sopimus pitää sisällään myös lisäosto-option kymmenestä vastaavantyyppisestä koneesta. Uusissa koneissa on pidempi kantama, pidempi runko ja siinä on tilaa 53 lisäpaikalle. Uuden tilauksen mukaisten koneiden toimitus alkaa vuonna 2017. Norwegianin kokonaan omistamasta tytäryhtiöstä, Arctic Aviation Assets Limitedistä (AAA), tulee koneiden omistaja.

– 19 uuden Dreamlinerin tilaus on tärkeä merkkipaalu Norwegianille. Uudet koneet mahdollistavat useiden uusien reittien tarjoamisen matkustajille kaikkialla maailmassa. Kahden vuoden ajan kaukolentojemme käyttöaste on ollut keskimäärin yli 90 prosenttia, mikä osoittaa, että edullisille lennoille Euroopan ja Yhdysvaltojen samoin kuin Euroopan ja Aasian välillä on ollut suuri tarve. Tulevaisuudessa tarve tulee olemaan entistäkin suurempi. Jotta voimme kasvaa ja vahvistaa kilpailukykyämme, ovat Dreamlinerit aivan ratkaisevassa asemassa. Paitsi, että Dreamlinereissa on alhaisempi polttoaineen kulutus ja alhaisemmat päästöt, ovat ne aivan omaa luokkaansa matkustusmukavuudessaan, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

– Norwegian on näyttänyt tietä ja käyttänyt 787-koneiden poikkeuksellista suorituskykyä kehittääkseen menestyksekkäästi halpalentoja kaukolentotoiminnassa. Kasvattamalla laivastoaan 787-9 -koneilla Norwegian voi lanseerata uusia reittejä, tarjota lisää paikkoja ja jatkaa erinomaisen matkustusmukavuuden tarjoamista, sanoo Boeing Commercial Airplanesin European Sales -yksikön varatoimitusjohtaja Todd Nelp.

Norwegianin suuremmassa Dreamliner 787-9 -versiossa on 344 paikkaa, joista 35 on premium-luokassa ja 309 economy-luokassa. Nyt julkistetun 19 Boeing 787-9 -koneen tilauksen myötä Norwegianilla on yli 150 lentokonetta tilauksessa Boeingilta, mukaan lukien 100 kappaletta 737 MAX -koneita. Lisäksi Norwegianilla on tilauksessa 100 Airbus A320 -konetta.

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, puhelin +46 709 89 05 18
Anne-Sissel Skånvik, viestintäjohtaja, puhelin +47 97 55 43 44

Norwegian Air Shuttle ASA (Norwegian) on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Yhtiö operoi 439 reittiä 132 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Lähes 24 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianilla. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 5 500 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on 100 lentokonetta, joiden keski-ikä on vain neljä vuotta. Norwegian on kolmena vuonna peräkkäin; vuosina 2013, 2014 ja 2015 palkittu Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella. Vuonna 2015 Norwegian valittiin myös ensimmäistä kertaa maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus. Vuonna 2014 Norwegian voitti myös kolme arvovaltaista Passenger Choice Awards -palkintoa – Best Airline in Europe, Best Inflight Connectivity & Communications ja Best Single Achievement in Passenger Experience, joka tuli tunnustuksena yhtiön 787 Dreamlinerien liikkuvasta kartasta. Lisäksi AirlineRatings.com palkitsi Norwegianin viime vuonna toisena peräkkäisenä vuotena Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa