Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianilla 17,7 miljoonaa matkustajaa vuonna 2012

Lehdistötiedote   •   Tammi 08, 2013 10:21 EET

Norwegian (NAS) julkisti tänään joulukuun sekä koko vuoden 2012 matkustajaluvut. Norwegianilla matkusti vuoden aikana yhteensä 17,7 miljoonaa henkilöä, mikä on 13 prosenttia enemmän kuin vuonna 2011.

– Olen erittäin tyytyväinen vuoden 2012 liikennelukuihin. Ne osoittavat, että yhä useampi matkustaja arvostaa tuotteitamme, esimerkiksi ympäristöystävällisiä ja mukavampia koneitamme ja ilmaista lennonaikaista nettiyhteyttä. Luvut myös kertovat siitä, että olemme erittäin luotettava toimija, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Keskimäärin yksi matkustaja lentää Norwegianilla yli 1 200 kilometriä. Tämä on merkittävästi enemmän kuin vuonna 2011 ja kuvastaa Norwegianin laajaa lentoverkostoa. Yhtiö tarjoaa entistä enemmän kaukolentoja Pohjoismaisten, eteläeurooppalaisten ja pohjoisamerikkalaisten kohteidensa välillä. Lentomatkan pituuden kasvaminen selittää myös sen, miksi myytyjen henkilökilometrien (RPK) määrä on suurempi kuin koko matkustajamäärä.

Norwegian otti viime vuonna käyttöön 13 uutta Boeing 737-800 -lentokonetta. Yhtiön lentokaluston laajennusohjelma jatkuu tänä vuonna 14 uuden 737-800 -koneen toimituksella. Lisäksi Norwegian ottaa käyttöön kolme ensimmäistä pitkän kantaman Boeing 787 Dreamliner -konettaan.

Vahvaa kasvua joulukuussa

Joulukuussa 2012 Norwegian lennätti 1 266 806 matkustajaa, mikä on 8 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Myytyjen henkilökilometrien (RPK) määrä kasvoi 19 prosenttia ja tarjottujen henkilökilometrien (ASK) määrä kasvoi 21 prosenttia. Myös yksikkötuotot nousivat joulukuussa: yksikkötuotto tarjottua henkilökilometriä kohti (RASK) kasvoi 5 prosenttia. Käyttöaste oli 76 prosenttia.

Norwegian lensi joulukuussa 98,8 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 67,3 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti. Aikataulupoikkeamat johtuivat Tukholman, Oslon ja Kööpenhaminan lentokenttien erittäin haastavista sääolosuhteista. Tästä huolimatta Norwegianin lennot pysyivät tyydyttävästi aikataulussa vuonna 2012. Esimerkiksi Norjassa Norwegian oli maan täsmällisin lentoyhtiö, mikä selviää Avinorin virallisista tilastoista. Norwegian on yksi suurimmista Skandinavian kentillä toimivista lentoyhtiöistä, mutta sen peruttujen lentojen määrä on hyvin pieni.

Lisätietoja oheisesta pdf-tiedostosta.

Yhteystiedot:

Åsa Larsson, viestintäpäällikkö, gsm: +46 735 22 22 42

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 296 reittiä 114 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2011 Norwegian kuljetti lähes 16 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 64 lentokoneesta. Norweginilla on 277 sovittua toimitusta uusista Boeing 737-800 MAX ja Airbus A320neo koneista, jotka toimitetaan sille lähivuosina. Tämän jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.  

Liitetiedostot

PDF-tiedosto