Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianilla edelleen hyvä matkustajamäärän kasvu ja käyttöaste

Lehdistötiedote   •   Maalis 06, 2014 10:13 EET

Norwegian lennätti yli 1,5 miljoonaa matkustajaa helmikuussa 2014. Kasvua viime vuoden helmikuuhun verrattuna on 22 prosenttia. Käyttöaste nousi samaan aikaan, kun kapasiteetti kasvoi merkittävästi.

Helmikuussa 1 527 099 matkustajaa lensi Norwegianilla. Tämä on 22 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi 48 prosenttia ja tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) 46 prosenttia helmikuussa. Käyttöaste oli 79,3 prosenttia, nousua yksi prosenttiyksikkö verrattuna samaan ajankohtaan vuotta aiemmin.

– Tarjontamme on kasvanut merkittävästi uusilla reiteillä ja lennoilla. Koneemme täyttyvät hyvin samaan aikaan, kun kapasiteettimme kasvaa. Olemme tästä erittäin tyytyväisiä. Kilpailu ja edullisten lentolippujen tarjonta markkinoilla lisääntyy koko ajan, mistä asiakkaat hyötyvät. Olemme valmiita kilpailuun lisäämällä edelleen uusia koneita laivastoomme sekä avaamalla lisää reittejä ja uusia kohteita. Uudet koneet, jotka kuluttavat entistä vähemmän polttoainetta, ovat avainasemassa pitämään kustannukset ja lentolippujen hinnat alhaalla, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Helmikuussa Norwegian vastaanotti kaksi uutta Boeing 737-800 -konetta, joita toimitetaan yhtiölle yhteensä 15 vuoden 2014 aikana. Tämän lisäksi Norwegian vastaanottaa neljä uutta Boeing 787 Dreamlineria tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Norwegianin lentolaivasto on yksi Euroopan uusimmista ja ympäristöystävällisimmistä.

Norwegian lensi helmikuussa 99,8 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 83,9 prosenttia lähti aikataulussa.

Lisätietoja liitteenä olevasta pdf-tiedostosta.

Yhteystiedot:
Anne-Sissel Skånvik, Chief Communications Officer, puhelin +47 97 55 43 44
Frode Foss, CFO, puhelin +47 91 63 16 45
Charlotte Holmbergh Jacobsson, Communications Manager, puhelin +46 709 89 05 18


Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Oslon pörssissä noteerattu halpalentoyhtiö. Norwegian on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Yhtiö operoi 416 reittiä 126 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä sekä kaukolentoja Yhdysvaltoihin ja Aasiaan. Yli 20 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianilla. Norwegian työllistää noin 3 500 henkilöä, Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Virossa, Englannissa, Espanjassa ja Thaimaassa. Yhtiöllä on 275 sovittua toimitusta uusista lentokoneista. Norwegian on perustettu vuonna 1993 ja sen pääkonttori sijaitsee Fornebussa, Norjassa. Vuonna 2013 Norwegian palkittiin Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -palkinnolla.  Norwegian tarjoaa enemmän jalkatilaa kuin monet kilpailijansa, lennonaikaisen nettiyhteyden ja sen lennot pysyvät erittäin hyvin aikataulussaan. Norwegianin laivastossa on 89 lentokonetta, jotka ovat keskimäärin vain noin 4,8 vuotta vanhoja.

Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com
Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa


Liitetiedostot

PDF-tiedosto