Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianilla ennätyskorkea käyttöaste – lensi 26 miljoonaa matkustajaa vuonna 2015

Lehdistötiedote   •   Tammi 08, 2016 09:28 EET

Norwegian on tehnyt uuden matkustajaennätyksen vuonna 2015, kun yhtiö kuljetti lähes 26 miljoonalla matkustajaa ja käyttöaste oli 86 prosenttia. Yhtiön kaukoreitit vaikuttavat merkittävästi kasvuun.

Viime vuonna Norwegianille tyypillistä oli hyvä matkustajamäärän kasvu, useita uusia lentokoneita ja korkea käyttöaste. Kaikkiaan 25,7 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla vuonna 2015, kaksi miljoonaa matkustajaa enemmän kuin vuotta aiemmin. Vuonna 2015 Norwegianin laivasto kasvoi 11 uudella lentokoneella ja yhtiö lanseerasi useita uusia reittejä, erityisesti mannertenvälisiä reittejä. Yhtiö avasi myös reittejä uusille markkinoille kuten Karibialle ja Espanjan sisäisiä reittejä. Koko vuoden 2015 käyttöaste oli 86 prosenttia, nousua 81 prosentista vuonna 2014.

Norwegian vastaanotti vuonna 2015 useita kansainvälisiä palkintoja ja tunnustuksia asiakkailta, muun muassa SkyTrax Awardsin Maailman paras kaukolentoja lentävä halpalentoyhtiö -tunnustuksen. Norwegian nimettiin myös ympäristöystävällisimmäksi Atlantin yli lentäväksi lentoyhtiöksi, kiitos täysin uusien Boeing 787 Dreamliner -koneiden.

Myös vuoden viimeistä kuukautta leimasi matkustajamäärän kasvu ja korkea käyttöaste. Joulukuussa 1 787 607 matkustajaa lensi Norwegianilla, kasvua 9 prosenttia verrattuna samaan ajankohtaan vuonna 2014. Tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi 12 prosenttia ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) 15 prosenttia joulukuussa. Käyttöaste oli 83,3 prosenttia, kasvua 2 prosenttiyksikköä.

– Olemme suunnattoman tyytyväisiä siitä, että yhä useampi matkustaja valitsee meidät, erityisesti uusilla alueilla maailmassa, jonne olemme panostaneet viimevuosina. On myös ilahduttavaa, että täytämme koneemme aiempaa paremmin jopa sellaisena vuonna, jolloin olemme avanneet useita uusia reittejä. Kaukolentotoimintamme on vakiintunut ja se vaikutti merkittävästi myönteiseen kehitykseen vuonna 2015. Se enteilee hyvää tästä eteenpäin, koska globaali kilpailukykymme kasvaa ja se positioi meidät tulevaan kasvuun Lontoon Gatwickissä, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

– Joulukuussa matkustushalukkuus on ollut suurta niin Pohjoismaissa kuin muualla Euroopassa. Uudet reittimme Lontoon ja Karibian välillä samoin kuin Skandinavian ja Karibian välillä on otettu vastaan hyvin. Tämä koskee myös uusia reittejämme Bostonista, New Yorkista ja Baltimoresta/Washingtonista Ranskan Karibian saarille Martiniqueen ja Guadeloupelle, jatkaa Kjos.

Kaikkiaan Norwegian lensi joulukuussa 99,4 prosenttia suunnitelluista lennoistaan, joista 76,4 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.

Lisätietoja liitteenä olevasta pdf-tiedostosta.

Yhteystiedot:
Frode Foss, CFO, puhelin +47 91 63 16 45
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö +46 709 89 05 18

Norwegian Air Shuttle ASA (Norwegian) on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Yhtiö operoi 439 reittiä 132 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Lähes 26 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla vuonna 2015. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 5 500 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on 100 lentokonetta, joiden keski-ikä on vain neljä vuotta. Norwegian on kolmena vuonna peräkkäin; vuosina 2013, 2014 ja 2015 palkittu Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella. Vuonna 2015 Norwegian valittiin myös ensimmäistä kertaa maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus. Vuonna 2014 Norwegian voitti myös kolme arvovaltaista Passenger Choice Awards -palkintoa – Best Airline in Europe, Best Inflight Connectivity & Communications ja Best Single Achievement in Passenger Experience, joka tuli tunnustuksena yhtiön 787 Dreamlinerien liikkuvasta kartasta. Lisäksi AirlineRatings.com palkitsi Norwegianin viime vuonna toisena peräkkäisenä vuotena Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa

Liitetiedostot

PDF-tiedosto