Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianilla ennätysmäärä matkustajia heinäkuussa – 2 miljoonan raja rikki

Lehdistötiedote   •   Elo 07, 2013 09:32 EEST

Norwegianin (NAS) ennätystahti jatkuu. Heinäkuun matkustajaluvut ovat yhtiön historian suurimmat ja se lennätti yhden kuukauden aikana ensimmäistä kertaa yhteensä yli 2 miljoonaa asiakasta.

Norwegianin matkustajamäärä oli heinäkuussa 2 128 835 eli 17 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Käyttöaste oli 86 prosenttia, mikä on 1 prosenttiyksikön verran vähemmän kuin heinäkuussa 2012.

Pohjoismaissa hyvää tulosta edesauttoi heinäkuun poikkeuksellisen hyvä sää. Tästä johtuen Välimeren matkojen kysyntä oli vähäisempää.

Myytyjen henkilökilometrien (RPK) kasvoi 29 prosenttia ja tarjottujen henkilökilometrien (ASK) määrä nousi 30 prosentilla.

– Olen tyytyväinen tulokseemme. Vakiintuneilla markkinoilla tuloslukumme pysyvät hyvinä. Tämän lisäksi matkustajat ovat ottaneet erittäin hyvin vastaan Euroopan uusista solmukohdista aloitetut reitit. Myös pitkän matkan lentojen toiminta on alkanut lupaavasti. Viime kuun kahden miljoonan matkustajan rajapyykin ylitys kertoo siitä, että asiakkaamme arvostavat korkeaa laatua ja edullisia hintoja, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lensi heinäkuussa 99,9 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 85,4 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.

Lisätietoja oheisesta pdf-tiedostosta.

Yhteystiedot:

Åsa Larsson, viestintäpäällikkö, gsm: +46 735 22 22 42


Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 296 reittiä 114 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2011 Norwegian kuljetti lähes 16 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 64 lentokoneesta. Norweginilla on 277 sovittua toimitusta uusista Boeing 737-800 MAX ja Airbus A320neo koneista, jotka toimitetaan sille lähivuosina. Tämän jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.  

Liitetiedostot

PDF-tiedosto