Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianilla ennätysmäärä matkustajia ja vahvat matkustajaluvut heinäkuussa

Lehdistötiedote   •   Elo 07, 2012 09:00 EEST

Norwegianin (NAS) matkustajamäärä jatkoi kasvuaan heinäkuussa ja yrityksen kuukausiluvut olivat ennätyksellisen vahvat. Yhtiön matkustajamäärä heinäkuussa oli 1,8 miljoonaa, mikä on 14 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Kyseessä on myös Norwegianin tähän mennessä korkein kuukausittainen matkustajamäärä.

Yhtiötä käytti heinäkuussa 1 820 158 matkustajaa eli 14 prosenttia enemmän kuin vuoden 2011 heinäkuussa. Käyttöaste oli 87 prosenttia, mikä on 2 prosenttiyksikköä vähemmän kuin viime vuonna.

Yksikkötuoton myönteinen kehitys kompensoi pienempää käyttöastetta. Yksikkötuotto tarjotulta henkilökilometriltä (RASK) kasvoi 2 prosenttia ja oli 0,51. Yksikkötuotto myydyltä henkilökilometriltä (yield) nousi 5 prosenttia, ollen 0,59.

Yhtiön myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) nousi 15 prosenttia ja tarjottujen henkilökilometrien (ASK) määrä 18 prosenttia.

– Olen erittäin tyytyväinen heinäkuun lukuihin. Kehitys on myönteistä kaikissa Pohjoismaissa, joissa Norwegianilla on toimintaa. Uusi matkustajaennätys osoittaa, että uusien ja entistä ympäristöystävällisimpien koneiden sekä kattavan reittiverkoston yhdistelmä on matkustajiemme mieleen, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lensi heinäkuussa 99,9 prosenttia suunnitelluista lennoistaan. Näistä 78,8 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti. Lukuun vaikutti voimakkaasti se, että Norjan ilmailuvirasto Avinor ei kyennyt toimittamaan riittävästi lennonjohtohenkilöstöä kiireisimmän lomasesongin tarpeisiin. 

– Ikävä kyllä Avinorilla oli heinäkuussa ongelmia tarjota riittävää määrää lennonjohtohenkilöstöä, ja tämä heijastui muutoin erinomaiseen tulokseemme, sanoi Kjos.

Lisätietoja oheisessa pdf-tiedostossa.

Yhteystiedot:

Communications Manager Lasse Sandaker-Nielsen, tel: +47 45 45 60 12
Investor Relations Manager Karl Peter Gombrii, tel: + 47 92 82 29 69

 

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 261 reittiä 100 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2010 Norwegian kuljetti lähes 13 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 59 lentokoneesta. Yhtiölle toimitetaan vuosina 2008–2014 73 uutta Boeing 737-800W -konetta, minkä jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com   

Liitetiedostot

PDF-tiedosto