Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianilla ensimmäisenä Euroopassa WiFi -lentoja

Lehdistötiedote   •   Helmi 10, 2011 14:00 EET

Norwegian on ensimmäinen lentoyhtiö, joka tarjoaa matkustajilleen huippunopean laajakaistan Euroopan lennoilla. Yhtiö julkaisi uuden palvelunsa eilen.

“Tarjoamme ensimmäisenä lentoyhtiönä langattoman verkkoyhteyden Euroopan lennoillamme. Annamme matkustajillemme mahdollisuuden työskennellä, lukea verkkouutisia, pelata pelejä tai katsoa televisiota lentojen aikana. Tätä palvelua ei tarjoa tällä hetkellä mikään muu lentoyhtiö Euroopassa, mikä antaa meille merkittävän kilpailuedun”, sanoo Norwegianin IT- ja liiketoiminnan kehitysjohtaja Hans-Petter Aanby.

Kaikissa uusissa koneissa WiFi
Lentokoneissa on runkoon asennettu antenni, joka kommunikoi satelliitin kanssa. Lentokoneen sisällä on kaksi erillistä verkkoa. Toinen verkoista on avattu matkustajien käyttöön, toinen lentokapteeneille ja matkustamohenkilökunnalle. Henkilökunnan verkkoyhteys helpottaa työntekoa ja tekee siitä tehokkaampaa.

Kesään 2011 mennessä 11 lentokoneessa tulee olemaan internetyhteys lennoilla ja vuoden loppuun mennessä 21 koneessa. Vuonna 2012 WiFi on jo 40 koneessa.

Kaikki Norwegianin uudet Boeing 737–800 -koneet varustetaan tällä teknologialla. Norwegianin 737–300 koneet poistetaan vähitellen liikenteestä. Vuoden 2012 loppuun mennessä Norwegianilla tulee olemaan yhtenäinen 737–800 –laivasto, joka on kolmen vuoden keskimääräisellä iällään yksi Euroopan uusimmista, kustannustehokkaimmista ja luontoystävällisimmistä lentokalustoista.

Norwegian valitsi WiFi -systeemiinsä palveluntarjoajakseen amerikkalaisen Row 44 -yhtiön, joka toimittaa samaa teknologiaa myös Southwest Airlinesin käyttöön.

Lisää tietoa www.row44.com

Yhteyshenkilöt:
SVP, Corporate Communications, Anne-Sissel Skånvik, puhelin +47 97 55 43 44
Communications Manager, Åsa Larsson, puhelin +46 735 22 22 42

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 261 reittiä 100 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2010 Norwegian kuljetti lähes 13 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 59 lentokoneesta. Yhtiölle toimitetaan vuosina 2008–2014 73 uutta Boeing 737-800W -konetta, minkä jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com   

Liitetiedostot

PDF-tiedosto