Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianilla hyvä liikenteen kasvu ja korkea käyttöaste toukokuussa

Lehdistötiedote   •   Kesä 04, 2015 09:52 EEST

Kaikkiaan lähes 2,4 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla toukokuussa 2015. Kasvua viime vuoden toukokuuhun verrattuna oli 13 prosenttia. Käyttöaste oli 84,9 prosenttia, kasvua 7,9 prosenttiyksikköä verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Vahvaa kasvua pitää kuitenkin tarkastella viime vuoden toukokuun heikkoja liikennelukuja vastaan.

Kaikkiaan 2 376 151 matkustajaa lensi Norwegianilla toukokuussa. Tämä on 272 674 matkustajaa enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Myytyjen henkilökilometrien määrään (RPK) kasvoi 19 prosenttia samalla, kun tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) nousi 8 prosenttia toukokuussa. Käyttöaste oli erittäin korkea, lähes 85 prosenttia. Voimakasta kasvua pitää kuitenkin tarkastella viime vuoden heikkoja liikennelukuja vastaan, jolloin ammattiyhdistysliike Paratin matkustamohenkilökunta oli lakossa. Nyt matkustajat ovat joka tapauksessa palanneet myös aiemmin tänä vuonna olleen lentäjälakon jälkeen, jolla oli voimakas negatiivinen vaikutus varauksiin.

– On ilahduttavaa, että liikenneluvut ovat hyvät, vaikkakin erityisen voimakasta kasvua pitää tarkastella viime vuoden toukokuun heikkoja liikennelukuja vastaan. Siitä huolimatta liikenneluvut osoittavat, että yhä useampi matkustaja valitsee Norwegianin. Kesän varaustilanne on niin ikään hyvä, mihin vaikuttavat panostuksemme Euroopan markkinoille sekä Norwegianin hyvä kasvu kaukoliikenteessä, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Norwegian lensi toukokuussa 99,8 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 85,2 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.

Lisätietoja liitteenä olevasta pdf-tiedostosta.

Yhteystiedot:
Frode Foss, CFO, puhelin +47 91 63 16 45
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö +46 709 89 05 18

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien noteerattu halpalentoyhtiö. Norwegian on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Lähes 24 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianilla. Yhtiö operoi 424 reittiä 130 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä sekä kaukolentoja Yhdysvaltoihin ja Aasiaan. Norwegian työllistää noin 4 500 henkilöä Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Virossa, Englannissa, Espanjassa ja Thaimaassa. Yhtiöllä on 258 sovittua toimitusta uusista lentokoneista. Norwegian on perustettu vuonna 1993 ja sen pääkonttori sijaitsee Fornebussa, Norjassa. Norwegian tarjoaa enemmän jalkatilaa kuin monet kilpailijansa, lennonaikaisen nettiyhteyden ja sen lennot pysyvät erittäin hyvin aikataulussaan. Norwegianin laivastossa on 96 lentokonetta, joiden keski-ikä on vain neljä vuotta. Vuonna 2013 ja 2014 Norwegian palkittiin Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -palkinnolla. Vuonna 2014 Norwegian voitti myös kolme arvovaltaista Passenger Choice Awards -palkintoa – Best Airline in Europe, Best Inflight Connectivity & Communications ja Best Single Achievement in Passenger Experience, joka tuli tunnustuksena yhtiön 787 Dreamlinerien liikkuvasta kartasta. Lisäksi AirlineRatings.com palkitsi Norwegianin toisena vuonna peräkkäin Europe’s Best Low-Cost Airline -tunnustuksella.

Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com
Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa

Liitetiedostot

PDF-tiedosto