Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianilla hyvä matkustajamäärän kasvu ja käyttöaste ensimmäisellä vuosineljänneksellä

Lehdistötiedote   •   Huhti 29, 2015 09:16 EEST

Norwegian julkisti tänään vuoden 2015 ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksen. Nettotulos on -538 miljoonaa Norjan kruunua. Se on 57 miljoonaa Norjan kruunua parempi kuin viime vuonna samaan aikaan. Ensimmäisen vuosineljänneksen tulokseen vaikuttivat Skandinavian lentäjien lakko ja heikko Norjan kruunu. Samaan aikaan matkustajamäärä kasvoi voimakkaasti Euroopassa ja käyttöaste oli kuusi prosenttiyksikköä korkeampi kuin samaan aikaan viime vuonna. Varaustilanne näyttää hyvältä, erityisesti kaukoreiteillä.

Norwegianin ensimmäisen vuosineljänneksen liikevaihto oli 4,034 miljardia Norjan kruunua, mikä on 14 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajanjaksona viime vuonna. Yhtiö kuljetti lähes viisi miljoonaa matkustajaa, joka vastaa kahden prosentin kasvua. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi 15 prosenttia. Se tarkoittaa, että Norwegianin asiakkaat lensivät huomattavasti pidemmälle kuin vuotta aiemmin. Vuoden 2015 ensimmäisen vuosineljänneksen käyttöaste oli 83 prosenttia, mikä on kuusi prosenttiyksikköä korkeampi kuin samaan aikaan vuotta aikaisemmin.

Ensimmäisellä vuosineljänneksellä Norwegian otti vastaan kaksi uutta Boeing 737-800 -konetta. Lisäksi maalis-huhtikuun vaihteessa yhtiö vastaanotti yhden Boeing 787-8 Dreamlinerin. Norwegian on hiljattain lanseerannut myös useita uusia kaukoreittejä. Englannissa ja Espanjassa matkustajamäärä kasvoi ensimmäisellä vuosineljänneksellä 320 000 matkustajalla verrattuna vuotta aiempaan. Norjassa ja Ruotsissa matkustajamäärä sen sijaan laski 190 000 matkustajalla, mikä johtuu ennen kaikkea lentäjälakosta Skandinaviassa. Tätä tasasi pääsiäisen liikenne, joka osui tänä vuonna ensimmäiselle vuosineljännekselle, kun se viime vuonna oli toisella vuosineljänneksellä.

– Perinteisesti ensimmäinen vuosineljännes on hiljaista sesonkia ja tänä vuonna lukuihin vaikutti myös heikko Norjan valuutta (NOK) suhteessa dollariin ja euroon. Samanaikaisesti lentäjälakko Skandinaviassa teki sen, että menetimme monia asiakkaita kilpailijoillemme. Myönteistä on, että matkustajamäärän kasvu muualla on vahvaa, erityisesti kaukoreiteillä. Matkustajamäärän kasvu on erityisen hyvää Lontoon Gatwickissä ja varaustilanne näyttää niin ikään hyvältä, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Lisätietoja oheisessa pdf-tiedostossa.

Yhteystiedot:
Frode Foss, CFO, puhelin +47 91 63 16 45
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, puhelin +46 709 89 05 18

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien noteerattu halpalentoyhtiö. Norwegian on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Lähes 24 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianilla. Yhtiö operoi 424 reittiä 130 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä sekä kaukolentoja Yhdysvaltoihin ja Aasiaan. Norwegian työllistää noin 4 500 henkilöä Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Virossa, Englannissa, Espanjassa ja Thaimaassa. Yhtiöllä on 258 sovittua toimitusta uusista lentokoneista. Norwegian on perustettu vuonna 1993 ja sen pääkonttori sijaitsee Fornebussa, Norjassa. Norwegian tarjoaa enemmän jalkatilaa kuin monet kilpailijansa, lennonaikaisen nettiyhteyden ja sen lennot pysyvät erittäin hyvin aikataulussaan. Norwegianin laivastossa on 96 lentokonetta, joiden keski-ikä on vain neljä vuotta. Vuonna 2013 ja 2014 Norwegian palkittiin Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -palkinnolla. Vuonna 2014 Norwegian voitti myös kolme arvovaltaista Passenger Choice Awards -palkintoa – Best Airline in Europe, Best Inflight Connectivity & Communications ja Best Single Achievement in Passenger Experience, joka tuli tunnustuksena yhtiön 787 Dreamlinerien liikkuvasta kartasta. Lisäksi AirlineRatings.com palkitsi Norwegianin toisena vuonna peräkkäin Europe’s Best Low-Cost Airline -tunnustuksella.

Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com
Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa

Liitetiedostot

PDF-tiedosto