Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianilla hyvät matkustajaluvut ja ennätysmäärä aikataulussa toteutuneita lentoja

Lehdistötiedote   •   Kesä 06, 2012 09:00 EEST

Norwegian (NAS) julkisti tänään toukokuun matkustajaluvut. Toukokuussa Norwegian kuljetti yli 1.5 miljoonaa matkustajaa, mikä on 12 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Lennoista 92 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti, minkä perusteella Norwegian oli yksi maailman täsmällisimmistä lentoyhtiöistä toukokuussa.

Norwegianilla lensi toukokuussa 1 542,723 matkustajaa, mikä on 12 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Norwegianin tarjontamuutos (ASK) kasvoi toukokuussa 14 prosenttia. Käyttöaste oli 77 prosenttia eli 1 prosenttiyksikkö enemmän kuin viime vuoden toukokuussa. Yksikkötuote myydyltä henkilökilometriltä (RASK) parani 10 prosentilla.

Yhtiö lensi viime kuussa 99,9 prosenttia suunnitelluista lennoistaan, ja näistä 92 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti. Suomessa Norwegianin lennoista 92,4 prosenttia saapui määränpäähän aikataulussaan.

– Olemme erittäin tyytyväisiä toukokuun liikennetietoihin ja siihen, että lentomme toteutuivat täsmällisesti kaikilla reiteillä. Meillä on uusi, entistä ympäristöystävällisempi laivue, pitävät aikataulut, ilmainen lentojen aikainen WiFi-yhteys sekä laaja reittiverkosto, joka sopii sekä liikenne- että vapaa-ajan matkustajien tarpeisiin, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Lisätietoja oheisessa pdf-tiedostossa.

Yhteystiedot:

Communications Manager Lasse Sandaker-Nielsen, puh. +47 45 45 60 12

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 261 reittiä 100 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2010 Norwegian kuljetti lähes 13 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 59 lentokoneesta. Yhtiölle toimitetaan vuosina 2008–2014 73 uutta Boeing 737-800W -konetta, minkä jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com   

Liitetiedostot

PDF-tiedosto