Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianilla kaikkien aikojen vahvimmat tammikuun liikennetiedot

Lehdistötiedote   •   Helmi 06, 2012 09:00 EET

Norwegian (NAS) ilmoitti tänään tammikuun liikennetietonsa. Kyseessä on yrityksen toistaiseksi paras tammikuun tulos sekä matkustajien kokonaismäärän että käyttöasteen puolesta. Tammikuussa yleensä matkustetaan vähemmän kuin muina aikoina. Tammikuussa Norwegianin lennoilla oli yli 1,1 miljoonaa matkustajaa, mikä on 17 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Yhtiön palveluita käytti joulukuussa 1 134,142 matkustajaa ja sen yksikkötuotto myydyltä henkilökilometriltä (RASK) nousi 6 prosenttia. Käyttösuhde oli 76 prosenttia, mikä on 3 prosenttiyksikköä suurempi kuin tammikuussa 2011.

- Olemme erittäin tyytyväisiä tammikuun liikennetietoihin. Tämä oli ensimmäinen tammikuu, jolloin lennoillamme oli yhteensä yli miljoona matkustajaa. Tämän lisäksi hiljaisen kauden käyttöaste oli nyt korkeampi kuin koskaan. On mukava huomata, että yhä useampi matkustajistamme arvostaa uusia koneitamme ja lennonaikaista, ilmaista WiFi-yhteyttä, sanoi toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Yhtiö lensi tammikuussa 99,8 prosenttia suunnitelluista lennoistaan, ja näistä 82,1 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.

Tänä vuonna Norwegian ottaa käyttöön 13 uutta konetta. Kaksi ensimmäistä konetta toimitettiin tammikuussa. Yhtiön 62 lentokoneesta 34:ssä on nyt langaton WiFi-yhteys.

Lisätietoja oheisessa pdf-tiedostossa.

Lisätietoja:
Åsa Larsson, Communications Manager, Gsm: +46 735 22 22 42,
Email: asa.larsson@norwegian.com

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 261 reittiä 100 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2010 Norwegian kuljetti lähes 13 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 59 lentokoneesta. Yhtiölle toimitetaan vuosina 2008–2014 73 uutta Boeing 737-800W -konetta, minkä jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com   

Liitetiedostot

PDF-tiedosto