Ohita
Norwegian Boeing 737-800
Norwegian Boeing 737-800

Tiedote -

Norwegianilla korkeammat yksikkötuotot ja parempi täsmällisyys helmikuussa

Norwegianin helmikuun liikennetiedot osoittavat, että yhtiön strategia siirtyä kasvusta kannattavuuteen näkyy merkittävästi kohonneissa yksikkötuotoissa ja parantuneessa täsmällisyydessä. Viime päivinä joidenkin reittien kysyntä on heikentynyt ja yhtiö on siitä syystä päättänyt peruuttaa 22 lentoa Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä.

Norwegian kuljetti 1 955 585 matkustajaa helmikuussa. Suunnitellut kapasiteetin vähennykset ja reittiverkoston optimointi vaikuttivat lukuihin edelleen positiivisesti. Täsmällisyys oli helmikuussa 84,2 ja käyttöaste 81,7 prosenttia, nousua 0,2 prosenttiyksikköä.

– Olen erittäin tyytyväinen, että jatkamme strategiamme mukaisesti kohti kannattavuutta usean vuoden merkittävän kasvun jälkeen. Helmikuu oli yhdestoista peräkkäinen kuukausi, jolloin suunnitellut kapasiteettivähennykset vaikuttivat yksikkötuottoihin positiivisesti. Olen myös tyytyväinen, että täsmällisyytemme parani, sillä tiedän, miten tärkeää se on asiakkaillemme. Samanaikaisesti olemme viime päivien aikana huomanneet, että kysyntä on heikentynyt koronaviruksen vuoksi tietyillä reiteillä. Olemme siitä syystä päättäneet peruuttaa joitakin lentoja Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Jacob Schram.

Yhtiön CO2-päästöt pysyivät helmikuussa samalla tasolla kuin viime kuussa ja ne olivat 75 grammaa matkustajakilometriä kohti. Lukuihin vaikutti se, että yhtiön on pitänyt vuokrata vanhempaa korvaavaa kalustoa. Norwegianilla on yksi maailman ympäristöystävällisimmistä lentolaivastoista. Nuoren laivaston ansioista yhtiö on vähentänyt matkustajakohtaisia päästöjä 33 prosentilla vuodesta 2009 lähtien. Helmikuussa yli 37 000 asiakasta valitsi ilmastokompensoinnin lentovarauksensa yhteydessä Norwegianin verkkosivuilla.

COVID-19:n aiheuttama kysynnän muutos 

Viime päivien aikana Norwegian on huomannut kysynnän laskeneen joillakin reiteillä. Tämä koskee erityisesti lentoja pidemmän ajan kuluttua, kun taas vaikutus lähiviikkojen lentoihin on ollut vähäisempi. Yhtiö on siitä syystä päättänyt peruuttaa 22 Euroopan ja Yhdysvaltojen välistä kaukolentoa 28. maalikuuta ja 5. toukokuuta välillä. Norwegianilla on vain vähän lentoja Pohjois-Italiaan ja muille alueille, joihin virus on vaikuttanut voimakkaasti. Yhtiöllä on myös suurempi osuus loma- ja vapaa-ajanmatkoja, joihin näyttää kohdistuvan vähemmän vaikutuksia kuin liikematkoihin. Lisäksi Norwegian on jo vähentänyt kapasiteettia lähes 15 prosentilla vuonna 2020. Yhtiö seuraa tilannetta tarkasti ja arvioi jatkuvasti reittiverkoston lisämuutostarpeita. Vaikutukset kohdistuvat seuraaviin reitteihin: Rooma – Los Angeles, Rooma – Boston, Rooma – New York (vähemmän lentoja kaikilla reiteillä valikoitujen viikkojen aikana) ja Lontoo – New York (kolmen päivittäisen lennon sijasta kaksi päivittäistä lentoa). Yhtiö on yhteydessä asiakkaisiin, joihin muutokset vaikuttavat ja tarjoaa heille vaihtoehtoisia lentoja.

Kysynnän epävarmuudesta johtuen Norwegian vetää takaisin 13. helmikuuta 2020 antamansa ohjeistuksen. Tällä hetkellä liian varhaista arvioida, miten virustilanne vaikuttaa kokonaisuudessaan yhtiöön.

Lisätietoja liitteen liikennetietoraportista.

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö,
charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Tarja Valde-Brown, Norwegianin viestinnän edustaja Suomessa, tarja.valde-brown@norwegian.com

Aiheet

Kategoriat


Norwegian on yksi maailman suurimmista halpalentoyhtiöistä, jolla oli yli 36 miljoonaa matkustajaa vuonna 2019. Norwegian liikennöi tällä hetkellä yli 500 reittiä yli 150 kohteessa Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Etelä-Amerikassa. Norwegianilla on nykyaikainen ja polttoainetehokas lentolaivasto, jossa on noin 160 lentokonetta. The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin jo toisen kerran polttoainetehokkaimmaksi ja ympäristöystävällisimmäksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla.

Viitenä viime vuonna matkustajat ovat äänestäneet Norwegianin maailman parhaaksi halpalentoyhtiöksi kaukolennoilla arvostetussa SkyTrax World Airline Awardsissa. Tämän lisäksi SkyTrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi jo kuutena vuonna peräkkäin.

Norwegianilla on noin 11 000 työntekijää.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden