Ohita
Norwegianilla oli 1,1 miljoonaa matkustajaa tammikuussa

Tiedote -

Norwegianilla oli 1,1 miljoonaa matkustajaa tammikuussa

Norwegian lähti uuteen vuoteen merkittävällä myyntikampanjalla, 1,1 miljoonalla matkustajalla ja 78 prosentin käyttöasteella perinteisesti vuoden hiljaisimpana matkustuskuukautena.

Tammikuussa Norwegianilla oli 1,1 miljoonaa matkustajaa. Siinä on 78 prosentin kasvu viime vuoteen verrattuna.

– Ihmiset matkustavat perinteisesti vähemmän tammikuussa ja käyttävät sen sijaan aikansa tulevien matkojen varaamiseen. Siitä huolimatta meillä oli tässä kuussa lähes täydet koneet lämpimiin kohteisiin. Uudenvuoden myyntikampanjamme tuloksena myimme yli miljoona lippua, mikä on hyvä alku tämän vuoden lippujen myynnille. Myynnin myönteinen kehitys jatkuu myös kampanjan jälkeen. Monet matkustajistamme suunnittelevat tällä hetkellä matkoja koulujen loma-aikoihin ja pitkiin viikonloppuvapaisiin toukokuussa, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Tämän vuoden kesän lento-ohjelmassa on 300 reittiä 114 kohteeseen ja mukana on useita uusia kohteita. Samalla, kun reittiverkosto ja uusien koneiden määrä kasvavat, Norwegian palkkaa lisää henkilöstöä.

– Viime viikko oli hyvin erikoinen ilmailualalla Pohjoismaissa Flyrin konkurssin vuoksi. Tunnen syvää myötätuntoa yhtiön henkilöstöä, asiakkaita ja muita kohtaan, joihin tilanne vaikuttaa. Haluaisimme varmistaa, että jumiin jääneet matkustajat pääsevät määränpäähänsä, kun meillä on vapaita paikkoja lennoilla. Kutsumme myös työntekijät, joihin konkurssi vaikuttaa, hakemaan Norwegianin avoimia tehtäviä, sanoo Karlsen.

Norwegianilla oli 1 131 474 matkustajaa tammikuussa, mikä on 78 prosenttia enemmän kuin tammikuussa 2022. Käyttöaste oli tammikuussa 78 prosenttia. Kapasiteetti (ASK) oli 1 870 miljoonaa istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) 1 453 miljoonaa istuinkilometriä. Tammikuussa Norwegianilla oli keskimäärin 62 lentokonetta käytössä, ja se lensi 99,5 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista. Täsmällisyys, mitattuna lentojen määrällä, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli 85,0 prosenttia tammikuussa.

Aiheet

Kategoriat


Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -koneilla vuonna 2002. Siitä lähtien tavoitteemme on ollut antaa asiakkaille mahdollisuus matkustaa viisaasti tarjoamalla heille valinnanvaraa ja kohtuuhintaisia lentoja.

Norwegian on äänestetty Skytraxissä Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelma on valittu yhdysvaltalaisessa Freddie Awardsissa Euroopan/Afrikan parhaaksi lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmaksi neljänä vuonna peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman. Sen mukaan yhtiö on sitoutunut tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegian tarjoaa kohtuuhintaisia lentomatkoja ja erinomaista laatua Pohjoismaissa sekä tärkeisiin Euroopan kohteisiin.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden