Ohita
Norwegianilla oli 1,1 miljoonaa matkustajaa tammikuussa

Tiedote -

Norwegianilla oli 1,1 miljoonaa matkustajaa tammikuussa

Norwegian lähti uuteen vuoteen merkittävällä myyntikampanjalla, 1,1 miljoonalla matkustajalla ja 78 prosentin käyttöasteella perinteisesti vuoden hiljaisimpana matkustuskuukautena.

Tammikuussa Norwegianilla oli 1,1 miljoonaa matkustajaa. Siinä on 78 prosentin kasvu viime vuoteen verrattuna.

– Ihmiset matkustavat perinteisesti vähemmän tammikuussa ja käyttävät sen sijaan aikansa tulevien matkojen varaamiseen. Siitä huolimatta meillä oli tässä kuussa lähes täydet koneet lämpimiin kohteisiin. Uudenvuoden myyntikampanjamme tuloksena myimme yli miljoona lippua, mikä on hyvä alku tämän vuoden lippujen myynnille. Myynnin myönteinen kehitys jatkuu myös kampanjan jälkeen. Monet matkustajistamme suunnittelevat tällä hetkellä matkoja koulujen loma-aikoihin ja pitkiin viikonloppuvapaisiin toukokuussa, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Tämän vuoden kesän lento-ohjelmassa on 300 reittiä 114 kohteeseen ja mukana on useita uusia kohteita. Samalla, kun reittiverkosto ja uusien koneiden määrä kasvavat, Norwegian palkkaa lisää henkilöstöä.

– Viime viikko oli hyvin erikoinen ilmailualalla Pohjoismaissa Flyrin konkurssin vuoksi. Tunnen syvää myötätuntoa yhtiön henkilöstöä, asiakkaita ja muita kohtaan, joihin tilanne vaikuttaa. Haluaisimme varmistaa, että jumiin jääneet matkustajat pääsevät määränpäähänsä, kun meillä on vapaita paikkoja lennoilla. Kutsumme myös työntekijät, joihin konkurssi vaikuttaa, hakemaan Norwegianin avoimia tehtäviä, sanoo Karlsen.

Norwegianilla oli 1 131 474 matkustajaa tammikuussa, mikä on 78 prosenttia enemmän kuin tammikuussa 2022. Käyttöaste oli tammikuussa 78 prosenttia. Kapasiteetti (ASK) oli 1 870 miljoonaa istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) 1 453 miljoonaa istuinkilometriä. Tammikuussa Norwegianilla oli keskimäärin 62 lentokonetta käytössä, ja se lensi 99,5 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista. Täsmällisyys, mitattuna lentojen määrällä, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli 85,0 prosenttia tammikuussa.

Aiheet

Kategoriat


Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -koneilla vuonna 2002. Siitä lähtien tavoitteemme on ollut antaa asiakkaille mahdollisuus matkustaa viisaasti tarjoamalla heille valinnanvaraa ja kohtuuhintaisia lentoja.

Norwegian on äänestetty Skytraxissä Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelma on valittu yhdysvaltalaisessa Freddie Awardsissa Euroopan/Afrikan parhaaksi lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmaksi neljänä vuonna peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman. Sen mukaan yhtiö on sitoutunut tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegian tarjoaa kohtuuhintaisia lentomatkoja ja erinomaista laatua Pohjoismaissa sekä tärkeisiin Euroopan kohteisiin.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Mira Linnamaa

Mira Linnamaa

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Finland +358408625675
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden