Ohita
Norwegianilla oli 1,3 miljoonaa matkustajaa joulukuussa

Tiedote -

Norwegianilla oli 1,3 miljoonaa matkustajaa joulukuussa

Norwegianilla oli yli 1,3 miljoonaa matkustajaa joulukuussa. Käyttöaste oli 83,6 prosenttia, mikä on kuusi prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuotta aiemmin joulukuussa. Vuonna 2023 Norwegianilla oli yli 20 miljoonaa matkustajaa. Siinä on 16 prosentin kasvu edellisvuoteen.

– Joulukuun 1,3 miljoonaa matkustajaa mukaan lukien kaikkiaan yli 20 miljoonaa matkustajaa valitsi Norwegianin koko vuoden 2023 aikana. Käyttöasteemme nousi merkittävästi edellisvuodesta. Olen iloinen näistä vahvoista tuloksista. On myös rohkaisevaa, että vuonna 2023 nähty varausten hyvä kehityssuunta näyttää jatkuvan vuonna 2024. Monet matkustajistamme suunnittelevat jo tulevia matkojaan ja hyödyntävät matkojensa varaamisessa myös käynnissä olevaa uudenvuoden kampanjaamme, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli joulukuussa 1 308 441 matkustajaa, mikä on lähes sama määrä kuin vuotta aiemmin joulukuussa. Kapasiteetti (ASK) oli 2 013 miljoonaa istuinkilometriä, mikä on viisi prosenttia vähemmän kuin samana ajankohtana vuotta aiemmin. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 1 684 miljoonaa istuinkilometriä. Joulukuussa Norwegian liikennöi keskimäärin 65 lentokonetta. Aikataulun mukaisista lennoista toteutui 99,5 prosenttia. Täsmällisyys, mitattuna lentojen osuudella, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli 70,4 prosenttia. Pia-talvimyrsky vaikutti merkittävästi täsmällisyyteen. Kaikista lähteneistä lennoista 93 prosenttia saapui kuitenkin perille aikataulussa tai tunnin sisällä aikataulun mukaisesta saapumisajasta.

Koko vuonna 2023 Norwegianilla oli 20,6 miljoonaa matkustajaa. Matkustajamäärä kasvoi 16 prosentilla edellisvuodesta. Kapasiteetti kasvoi 18 prosenttia samalla kun käyttöaste nousi kahdella prosenttiyksiköllä 84,7 prosenttiin.

– Pia-talvimyrsky vaikutti toimintoihimme joulunaluspäivinä, mutta kollegojemme kovan työn ja hyvän suunnittelun ansiosta pystyimme järjestämään nopeasti useita ylimääräisiä lähtöjä ja lentämään asiakkaamme ajallaan joulunviettoon, kertoo Karlsen.

Joulukuussa Norjan kilpailuvirasto hyväksyi yrityskaupan, jossa Norwegian ostaa lentoyhtiö Widerøen. Kauppa toteutetaan myöhemmin tässä kuussa. Yhtiöt ovat toimineet rinnakkain ja täydentäneet toisiaan vuosien ajan. Yrityskaupan tavoitteena on tuoda asiakkaille virtaviivaisempi ja kattavampi tarjonta Norjassa ja kansainvälisesti.

Joulukuussa Norwegian julkisti uusia reittejä Norjasta Rodokselle, Palmaan, Edinburghiin ja Istanbuliin. Norwegianin kesäohjelmassa 2024 on tarjolla yli 330 reittiä yli 120 kohteeseen.

Aiheet


Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Mira Linnamaa

Mira Linnamaa

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Finland +358408625675
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden