Ohita
Norwegianilla oli 1,3 miljoonaa matkustajaa joulukuussa – kysynnän kasvu jatkuu vahvana vuonna 2023

Tiedote -

Norwegianilla oli 1,3 miljoonaa matkustajaa joulukuussa – kysynnän kasvu jatkuu vahvana vuonna 2023

Joulukuussa Norwegianilla oli yli 1,3 miljoonaa matkustajaa. Siinä on 41 prosentin kasvu verrattuna edellisen vuoden joulukuuhun. Vuonna 2022 Norwegianilla oli 18 miljoonaa matkustajaa. Vahva toiminta lomakaudella päätti myönteisen vuoden, jolle oli ominaista matkustajamäärien kolminkertaistuminen, lentomatkustuksen suuren kysynnän palautuminen ja myönteisen varauskehityksen jatkuminen.

– Olemme iloisia, että yhä useampi pohjoismainen matkustaja valitsi Norwegianin ensisijaiseksi lentoyhtiökseen, kun he matkustivat tapaamaan ystäviään ja perhettään vilkkaalla lomakaudella tässä kuussa. Huolimatta usean vilkkaan matkustuspäivän haastavasta säästä, joka vaikutti lentoliikenteeseen niin Pohjoismaissa kuin Euroopassa, onnistuimme kuljettamaan asiakkaamme heidän joulukohteisiinsa jouluksi. Yli yhdeksän lentoa kymmenestä saapui ajallaan tai tunnin sisällä aikataulun mukaisesta saapumisajasta, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli 1 315 924 matkustajaa joulukuussa, mikä on 41 prosenttia enemmän kuin edeltävän vuoden joulukuussa. Käyttöaste oli joulukuussa 77,8 prosenttia. Kapasiteetti (ASK) oli 2 120 miljoonaa istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) 1 650 miljoonaa istuinkilometriä. Joulukuussa Norwegian liikennöi keskimäärin 64 lentokonetta ja lensi 99,0 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista. Täsmällisyys, mitattuna lentojen määrällä, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli 71,6 prosenttia joulukuussa. Tähän vaikuttivat pääasiassa haastavat sääolosuhteet useilla Euroopan lentoasemilla.

Vuonna 2022 Norwegianilla oli lähes 18 miljoonaa matkustajaa, mikä on kolminkertainen määrä matkustajia edeltävään vuoteen verrattuna. Koko vuoden käyttöaste oli 83,1 prosenttia. Yhtiön vakaan taloudellisen tilanteen ansiosta Norwegian pystyy nyt suojaamaan lentopolttoaineen sekä vuodelle 2023 että vuodelle 2024. Nykyiset polttoaineen suojaukset, jotka ovat voimassa vuoden 2023, ovat tämänhetkistä spot-hintaa alemmalla tasolla.

Uudenvuodenmyynti ylittää odotukset

– Kaiken kaikkiaan vuosi 2022 oli erittäin hyvä vuosi Norwegianille. Lentomatkustuksen vahva patoutunut kysyntä erityisesti rantakohteisiin loma-aikojen huippusesonkina johtaa ennätysvilkkaaseen kesään. Myönteinen varauskehitys jatkuu ja lipunmyynti ylittää tällä hetkellä odotuksemme. Asiakkaamme ovat ottaneet erittäin hyvin vastaan uudenvuodentarjouksemme ja hyödyntäneet kampanjaa suunnitellessaan alkaneen vuoden matkoja sekä lyhyellä että pidemmällä aikavälillä, sanoo Karlsen.

Aiheet

Kategoriat


Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -koneilla vuonna 2002. Siitä lähtien tavoitteemme on ollut antaa asiakkaille mahdollisuus matkustaa viisaasti tarjoamalla heille valinnanvaraa ja kohtuuhintaisia lentoja.

Norwegian on äänestetty Skytraxissä Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelma on valittu yhdysvaltalaisessa Freddie Awardsissa Euroopan/Afrikan parhaaksi lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmaksi neljänä vuonna peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman. Sen mukaan yhtiö on sitoutunut tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegian tarjoaa kohtuuhintaisia lentomatkoja ja erinomaista laatua Pohjoismaissa sekä tärkeisiin Euroopan kohteisiin.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden