Ohita
Norwegianilla oli historiallisen vahva heinäkuu

Tiedote -

Norwegianilla oli historiallisen vahva heinäkuu

Heinäkuussa Norwegianilla oli 2,3 miljoonaa matkustajaa. Käyttöaste oli 92,4 prosenttia. Kapasiteetti oli kuluvan vuoden huipussa ja 12 prosenttia korkeampi kuin viime vuoden heinäkuussa. Matkustusintoisten pohjoismaisten matkustajien suuri kysyntä koko kuukauden ajan vaikutti siihen, että heinäkuu oli Norwegianille historiallisen vahva.

– Heinäkuu oli erinomainen kuukausi Norwegianille liikenneluvuilla mitattuna. Meillä oli eniten matkustajia tähän mennessä tänä vuonna ja yli 100 000 matkustajaa enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa. Kollegamme ilmassa ja maalla ovat tehneet töitä hellittämättä, jotta he ovat voineet varmistaa matkustajiemme pääsyn kohteisiinsa turvallisesti ja niin sujuvasti kuin mahdollista joillakin eri puolilla Eurooppa olevilla lentoasemilla ilmenneistä haasteista huolimatta, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli 2 308 417 matkustajaa heinäkuussa, mikä on 5 prosenttia enemmän kuin heinäkuussa 2022. Kapasiteetti (ASK) oli 3 712 miljoonaa istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 3 430 miljoonaa istuinkilometriä. Norwegian liikennöi heinäkuussa keskimäärin 79 lentokonetta ja aikataulunmukaisten toteutuneiden lentojen osuus oli 99,5 prosenttia. Täsmällisyys, mitattuna lentojen osuudella, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli 73,2 prosenttia heinäkuussa. Kaikista lennoista 95,3 prosenttia saapui kuitenkin aikataulussa tai tunnin sisällä aikataulun mukaisesta saapumisajasta.

Lentomatkojen vahva kysyntä jatkuu
Varaustilanne jatkuu lupaavana. Heinäkuussa monet matkustajat tekivät viime hetken varauksia ja trendi jatkuu elokuussa. Myös syyskuun matkojen varausaste on korkea.

– Epävakaa sää Pohjoismaissa on vaikuttanut selvästi tämän kesän matkustuskäyttäytymiseen ja lentojen myynti jatkui tasaisena koko heinäkuun. Olen erittäin tyytyväinen, että niin monet matkustajat valitsivat lentomme niin kotimaassa, Pohjoismaissa kuin Euroopassa. Haluan kiittää kaikkia kollegojamme, jotka ovat huolehtineet matkustajista vuoden kiireisimpänä kautena. Vahvaa toiminnallista suorituskykyämme on tänä kesänä auttanut se, että olemme palvelleet asiakkaitamme omalla lentolaivastollamme ja omalla lentohenkilöstöllämme, kertoo Karlsen.

Norwegian tarjoaa edelleen loppukesän ja syksyn ajan houkuttelevan reittiverkoston niin Pohjoismaissa kuin eurooppalaisiin ranta- ja kaupunkikohteisiin. Norwegianin suora reitti Tromssan ja Kööpenhaminan välillä on tähän mennessä otettu hyvin vastaan. Lippujen myynti reitille käynnistyi heinäkuussa ja reittiä liikennöidään osana tulevaa talviaikataulua.

Aiheet


Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Mira Linnamaa

Mira Linnamaa

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Finland +358408625675
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden