Ohita
Norwegianilla oli yli 2 miljoonaa matkustajaa lokakuussa

Tiedote -

Norwegianilla oli yli 2 miljoonaa matkustajaa lokakuussa

Norwegianilla oli 2,1 miljoonaa matkustajaa ja 86,1 prosentin käyttöaste lokakuussa. Lentomatkojen kysyntä oli erityisen suurta Pohjoismaissa olleiden syyslomaviikkojen aikana, jolloin monet matkustajat lensivät kohteisiin eri puolilla Eurooppaa. Lentojen säännöllisyys oli korkea, ja aikataulun mukaisista lennoista toteutui 99,4 prosenttia.

– Olemme erittäin tyytyväisiä lokakuun liikennelukuihin. Monet pohjoismaiset matkustajat hyödynsivät syyslomaa ja jatkoivat kesäkautta matkoilla moniin suosittuihin kaupunki- ja rantalomakohteisiimme Pohjoismaissa ja Euroopassa. Olen erityisen iloinen, että olemme onnistuneet vähentämään CO2-päästöjämme neljällä prosentilla verrattuna samaan ajanjaksoon viime vuonna käytössämme olevien nykyaikaisempien lentokoneiden ja viimeisimmän teknologian ansiosta, kun navigoimme ilmassa, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli lokakuussa 2 066 296 matkustajaa, mikä on 10 prosenttia enemmän kuin lokakuussa 2022. Kapasiteetti (ASK) oli 3 115 miljoonaa istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 2 683 miljoonaa istuinkilometriä. Lokakuussa Norwegian liikennöi keskimäärin 78 lentokonetta. Aikataulun mukaisten toteutuneiden lentojen osuus oli 99,4 prosenttia. Täsmällisyys, mitattuna lentojen osuudella, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli 85,0 prosenttia lokakuussa. Kaikista lähteneistä lennoista 98 prosenttia saapui perille aikataulussa tai tunnin sisällä aikataulun mukaisesta saapumisajasta.

Hyvä valmius tulevaan talvikauteen

– Julkistimme hiljattain taloudellisen tuloksemme Norwegianin 21-vuotisen historian yhdeltä ehdottomasti vahvimmalta vuosineljännekseltä. Olemme valmistautuneet hyvin hiljaisempaan talvikauteen muun muassa kapasiteettia supistamalla ja suotuisalla polttoaineen suojauspositiolla. Joulun ja uudenvuoden lipunmyyntimme on vankkaa sekä kotimaan että Euroopan kohteisiimme. Haluan kiittää kasvavaa määrää pohjoismaisia matkailijoita, jotka valitsevat lentomme vapaa-ajallaan ja liikematkoillaan, sanoo Karlsen.

Norwegian allekirjoitti äskettäin sopimuksen johtavan eurooppalaisen matkanjärjestäjän TUIn kanssa Norjan, Ruotsin ja Tanskan TUIn lentojen operoinnista eri Euroopan kohteisiin. Vaikka varaustilanne on hidastunut hieman kysynnän kausivaihtelun mukaisesti, jatkuu tulevien kuukausien lipunmyynti edelleen rohkaisevana niin vapaa-ajan kuin liikematkojen osalta.

Aiheet


Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Mira Linnamaa

Mira Linnamaa

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Finland +358408625675
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden