Ohita
Norwegianilla oli yli 2 miljoonaa matkustajaa syyskuussa

Tiedote -

Norwegianilla oli yli 2 miljoonaa matkustajaa syyskuussa

Syyskuussa Norwegianin matkustajamäärä oli yli 2 miljoonaa. Säännöllisyys oli 99,7 prosenttia, mikä on korkein taso pandemian jälkeen.

– Syyskuu oli jälleen uusi hyvä kuukausi Norwegianille. Meillä oli yli kaksi miljoonaa matkustajaa, ja toiminnallinen suorituskykymme oli jälleen Euroopan parhaiden lentoyhtiöiden joukossa. Lentojemme säännöllisyys on nyt vahvimmillaan yli 18 kuukauteen samalla kun myös täsmällisyytemme paranee edelleen. Luotettava ja tehokas toimintamme tarjoaa ennustettavuutta kaikille asiakkaille, jotka valitsevat Norwegianin lennot joko vapaa-ajan tai liikematkallaan, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli 2 030 052 matkustajaa syyskuussa, missä on 8 prosentin nousu syyskuuhun 2022 verrattuna. Kapasiteetti (ASK) oli 3 208 miljoonaa istuinkilometriä ja toteutuneiden henkilökilometrien määrä (RPK) oli 2 696 miljoonaa istuinkilometriä. Syyskuussa Norwegian liikennöi keskimäärin 80 lentokonetta. Aikataulun mukaisten toteutuneiden lentojen osuus oli 99,7 prosenttia. Syy suurimpaan osaan niistä harvoista lennoista, joita Norwegian ei lentänyt, oli Lontoon Gatwickin lentoaseman lennonjohdon ongelmat ja Italia kansalliset lakot. Täsmällisyys, mitattuna lentojen osuudella, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli 84,6 prosenttia.

– Lähestyessämme talvikautta olemme sopeuttaneet toimintaamme matkailijoiden matkustustottumuksiin hiljaisemmalla talvikaudella. Selkeä ja jatkuva suuntaus on, että Etelä-Euroopan kohteidemme kysyntä jatkuu vahvana pohjoismaalaisten keskuudessa. Toinen kehityssuunta on, että erityisesti Itä-Euroopan kaupunkilomien suosio on kasvanut tänä syksynä, sanoo Karlsen.

Uusia reittejä ja ensi kesän liput myyntiin

Aiemmin tässä kuussa Norwegian avasi lipunmyynnin kesän 2024 aikataulun mukaisille lennoille. Kesäaikataulu, joka alkaa huhtikuun lopussa ja jatkuu lokakuun loppuun, tarjoaa lisää reittejä ja useampia lentoja reiteillä. Lisää reittejä uusiin kohteisiin julkistetaan marraskuussa.

Aiheet


Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Mira Linnamaa

Mira Linnamaa

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Finland +358408625675
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden