Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianilla syyskuussa aiempaa enemmän matkustajia ja täydet kaukolentokoneet

Lehdistötiedote   •   Loka 06, 2015 09:55 EEST

Norwegianin matkustajamäärä jatkoi kasvuaan ja käyttöaste oli vakaa syyskuussa. Runsaat 2,4 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla viime kuussa. Käyttöaste oli 88,2 prosenttia. Kaukolentotoiminta vaikutti liikennelukuihin positiivisesti.

Syyskuussa 2 435 240 matkustajaa lensi Norwegianilla, kasvua 9 prosenttia verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi 11 prosenttia samalla, kun tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi 3 prosenttia syyskuussa. Käyttöaste oli 88,2 prosenttia, kasvua 6,8 prosenttiyksikköä verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Kaukolennoilla käyttöaste oli 96 prosenttia.

Syyskuussa Norwegian vastaanotti kolme uutta Boeing 737-800 -lentokonetta kaikkiaan kymmenestä vuonna 2015 vastaanotettavasta koneesta. Norwegianin kaluston keski-ikä on neljä vuotta ja yhtiön lentolaivasto on yksi nykyaikaisimmista ja ympäristöystävällisimmistä Euroopassa. Norwegian otti vastaan syyskuussa myös kaksi asiakastunnustusta arvostetussa Passenger Choice Awards -palkintojenjakotilaisuudessa: Euroopan paras lentoyhtiö ja paras matkustamolehti.

– Kaukolentotoiminta vaikuttaa edelleen lukuihin positiivisesti. Näemme myös, että yhä useampi matkustaja hyödyntää laajaa reittiverkostoamme Euroopassa lentääkseen edelleen Yhdysvaltoihin ja Thaimaahan. Tämä osoittaa, miten saumattomalla kauko- ja lyhyen matkan lentotoiminnalla voidaan luoda erinomaiset yhteydet ja matkustusmahdollisuudet. Se, että olemme jälleen voittaneet kansainvälisiä asiakastunnustuksia osoittaa, että matkustajat ympäri maailmaa arvostavat Norwegianin tarjontaa, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Norwegian lensi syyskuussa 99,8 prosenttia suunnitelluista lennoistaan, joista 84,3 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.

Lisätietoja liitteenä olevasta pdf-tiedostosta.

Yhteystiedot:
Frode Foss, CFO, puhelin +47 91 63 16 45
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö +46 709 89 05 18

Norwegian Air Shuttle ASA (Norwegian) on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Yhtiö operoi 439 reittiä 132 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Lähes 24 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianilla. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 5 500 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on 100 lentokonetta, joiden keski-ikä on vain neljä vuotta. Norwegian on kolmena vuonna peräkkäin; vuosina 2013, 2014 ja 2015 palkittu Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella. Vuonna 2015 Norwegian valittiin myös ensimmäistä kertaa maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus. Vuonna 2014 Norwegian voitti myös kolme arvovaltaista Passenger Choice Awards -palkintoa – Best Airline in Europe, Best Inflight Connectivity & Communications ja Best Single Achievement in Passenger Experience, joka tuli tunnustuksena yhtiön 787 Dreamlinerien liikkuvasta kartasta. Lisäksi AirlineRatings.com palkitsi Norwegianin viime vuonna toisena peräkkäisenä vuotena Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa

Liitetiedostot

PDF-tiedosto