Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianilla uusi matkustajaennätys ja ennätyskorkea käyttöaste heinäkuussa

Lehdistötiedote   •   Elo 06, 2015 09:53 EEST

Norwegianin matkustajamäärä jatkoi kasvuaan heinäkuussa. Yhtiö teki heinäkuussa uuden kaikkien aikojen kuukausikohtaisen matkustajaennätyksen, joka on lähes 2,7 miljoonaa matkustajaa. Heinäkuuta leimasi vilkas lomaliikenne kaikilla markkinoilla ja täydet koneet. Käyttöaste oli 94 prosenttia, mikä on niin ikään kaikkien aikojen korkein yhden kuukauden käyttöaste.

Heinäkuussa 2 690 458 matkustajaa lensi Norwegianilla, kasvua 8 prosenttia verrattuna vastaavaan aikaan viime vuonna. Myytyjen henkilökilometrien määrään (RPK) kasvoi 7 prosenttia samalla, kun tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi 1 prosentin heinäkuussa. Käyttöaste oli 93,8 prosenttia, kasvua 5,6 prosenttiyksikköä verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Kaukolennoilla käyttöaste oli 97 prosenttia.

– On erittäin ilahduttavaa, että niin monet valitsivat lentoyhtiökseen heinäkuussa Norwegianin, ja että rikoimme matkustajaennätyksen ja täytimme koneemme paremmin kuin koskaan aikaisemmin. 94 prosentin käyttöaste kertoo, että kysyntä on yhtä suurta sekä vakiintuneilla markkinoilla Pohjoismaissa että uusilla markkinoilla Isossa-Britanniassa, Saksassa, Espanjassa ja Yhdysvalloissa. Tämä osoittaa, että Norwegianin kansainvälistymisstrategia toimii ja että olemme entistä paremmin varustautuneita vastaamaan kovaan kilpailuun tulevaisuudessa, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Norwegian lensi heinäkuussa 99,9 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 76 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.

Lisätietoja liitteenä olevasta pdf-tiedostosta.

Yhteystiedot:
Tore Östby, IR-päällikkö, puhelin +47 45 80 48 98
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö +46 709 89 05 18

Norwegian Air Shuttle ASA (Norwegian) on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Yhtiö operoi 424 reittiä 130 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Lähes 24 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianilla. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 4 500 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on 99 lentokonetta, joiden keski-ikä on vain neljä vuotta. Norwegian on kolmena vuonna peräkkäin; vuosina 2013, 2014 ja 2015 palkittu Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella. Vuonna 2015 Norwegian valittiin myös ensimmäistä kertaa maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus. Vuonna 2014 Norwegian voitti myös kolme arvovaltaista Passenger Choice Awards -palkintoa – Best Airline in Europe, Best Inflight Connectivity & Communications ja Best Single Achievement in Passenger Experience, joka tuli tunnustuksena yhtiön 787 Dreamlinerien liikkuvasta kartasta. Lisäksi AirlineRatings.com palkitsi Norwegianin viime vuonna toisena peräkkäisenä vuotena Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa

Liitetiedostot

PDF-tiedosto