Ohita
Norwegianilla vahva tulosparannus ja ennätyskorkea käyttöaste kolmannella vuosineljänneksellä

Tiedote -

Norwegianilla vahva tulosparannus ja ennätyskorkea käyttöaste kolmannella vuosineljänneksellä

Norwegianin tänään julkistaman vuoden 2015 kolmannen vuosineljänneksen tulos ennen veroja (EBT) oli 1,1 miljardia Norjan kruunua. Tulosparannus on merkittävä verrattuna samaan ajanjaksoon viime vuonna. Yhtiön kaukolentotoiminta ja kansainväliset reitit vaikuttivat tulokseen positiivisesti. Käyttöaste oli korkeampi kuin koskaan aikaisemmin, ennätykselliset 91 prosenttia.

Tulos ennen veroja nousi 1,1 miljardiin Norjan kruunuun. Nousu oli merkittävä vuoden 2014 saman vuosineljänneksen 505 miljoonasta Norjan kruunusta. Käyttöaste oli kolmannella vuosineljänneksellä 91 prosenttia, kuusi prosenttiyksikköä korkeampi kuin samana ajankohtana viime vuonna. Kaikkiaan 7,7 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla kolmannella vuosineljänneksellä, kasvua 9 prosenttia. Kaukolentotoiminnassa matkustajamäärä kasvoi 15 prosenttia verrattuna viime vuoden kolmanteen vuosineljännekseen. Voimakkainta Norwegianin kasvu oli matkustajamäärällä mitattuna Lontoon Gatwickissä, jossa yhtiö operoi sekä lyhyen matkan että kaukoreittejä. Liikenne Espanjan tukikohdissa kasvoi myös voimakkaasti. Pohjoismaissa matkustajamäärä säilyi vakaana, mutta markkinaosuuksissa oli pientä kasvua.

– Kaukolentotoimintamme ja kansainväliset reittimme nousivat entistä tärkeämpään asemaan, minkä kolmannen vuosineljänneksen luvut vahvistavat. Tällä alueella näemme myös eniten tulevaisuuden kasvupotentiaalia, mikä antaa yhtiölle isommat lihakset kovassa kilpailussa globaaleilla markkinoilla. Näemme myös, että toimintamme Euroopassa kasvaa samalla, kun Pohjoismaissa tilanne säilyy vakaana. Pohjoismainen ja eurooppalainen reittiverkosto on tärkeä kaukolentostrategiamme kannalta, koska matkustajistamme yhä useampi käyttää Norwegianin jatkoyhteyksiä. Kolmannelle vuosineljännekselle tyypillistä olivat myös tärkeät merkkipaalut, kuten Espanjan sisäisten lentojen lanseeraus sekä talvireitit Yhdysvaltojen ja Karibian välillä, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Norwegian vastaanotti kolmannella vuosineljänneksellä uusia kansainvälisiä asiakastunnustuksia, muun muassa kaksi Passenger Choice Awards -tunnustusta Yhdysvalloissa. Kolmannella vuosineljänneksellä yhtiö vastaanotti viisi uutta lentokonetta, tilasi kaksi uutta Dreamlineria ja teki leasing-sopimuksen 12 Airbus A320neo -koneesta, joiden toimitukset alkavat vuonna 2016. Koneet omistaa Norwegianin kokonaan omistama tytäryhtiö Arctic Aviation Assets Limited, jonka kanssa tehdään leasing-sopimus 12 vuoden ajanjaksolle.

Lisätietoja liitteenä olevasta pdf-tiedostosta.

Lisätietoja:
Frode Foss, CFO, puhelin +47 91 63 16 45
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, puhelin +46 709 89 05 18

Aiheet

Tunnisteet


Norwegian Air Shuttle ASA (Norwegian) on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Yhtiö operoi 439 reittiä 132 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Lähes 24 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianilla. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 5 500 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on 100 lentokonetta, joiden keski-ikä on vain neljä vuotta. Norwegian on kolmena vuonna peräkkäin; vuosina 2013, 2014 ja 2015 palkittu Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella. Vuonna 2015 Norwegian valittiin myös ensimmäistä kertaa maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus. Vuonna 2014 Norwegian voitti myös kolme arvovaltaista Passenger Choice Awards -palkintoa – Best Airline in Europe, Best Inflight Connectivity & Communications ja Best Single Achievement in Passenger Experience, joka tuli tunnustuksena yhtiön 787 Dreamlinerien liikkuvasta kartasta. Lisäksi AirlineRatings.com palkitsi Norwegianin viime vuonna toisena peräkkäisenä vuotena Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa

Yhteyshenkilö/-t

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Lehdistön yhteyshenkilö Kommunikationschef / Head of Communications +45 2657 0767
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Liittyvä sisältö

Norwegian

Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -kalustolla vuonna 2002. Niistä päivistä lähtien meidän missiomme on ollut tarjota kohtuuhintaisia matkoja kaikille ja mahdollistaa viisaat valinnat, eli hyvän rahanvastineen sekä runsaan valinnanvaran.

Skytrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Lisäksi yhtiön kanta-asiakasohjelma, Norwegian Reward, on valittu Freddie Awardsissa parhaaksi kanta-asiakasohjelmaksi Euroopassa/Afrikassa neljänä vuotena peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman, ja yhtiö sitoutui siten tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegian operoi lyhyen matkan reittejä Pohjoismaissa sekä tärkeimpiin Euroopan kohteisiin – tarjoten erinomaista laatua kohtuuhinnoilla.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden