Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianilla vahva tulosparannus ja ennätyskorkea käyttöaste kolmannella vuosineljänneksellä

Lehdistötiedote   •   Loka 22, 2015 09:15 EEST

Norwegianin tänään julkistaman vuoden 2015 kolmannen vuosineljänneksen tulos ennen veroja (EBT) oli 1,1 miljardia Norjan kruunua. Tulosparannus on merkittävä verrattuna samaan ajanjaksoon viime vuonna. Yhtiön kaukolentotoiminta ja kansainväliset reitit vaikuttivat tulokseen positiivisesti. Käyttöaste oli korkeampi kuin koskaan aikaisemmin, ennätykselliset 91 prosenttia.

Tulos ennen veroja nousi 1,1 miljardiin Norjan kruunuun. Nousu oli merkittävä vuoden 2014 saman vuosineljänneksen 505 miljoonasta Norjan kruunusta. Käyttöaste oli kolmannella vuosineljänneksellä 91 prosenttia, kuusi prosenttiyksikköä korkeampi kuin samana ajankohtana viime vuonna. Kaikkiaan 7,7 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla kolmannella vuosineljänneksellä, kasvua 9 prosenttia. Kaukolentotoiminnassa matkustajamäärä kasvoi 15 prosenttia verrattuna viime vuoden kolmanteen vuosineljännekseen. Voimakkainta Norwegianin kasvu oli matkustajamäärällä mitattuna Lontoon Gatwickissä, jossa yhtiö operoi sekä lyhyen matkan että kaukoreittejä. Liikenne Espanjan tukikohdissa kasvoi myös voimakkaasti. Pohjoismaissa matkustajamäärä säilyi vakaana, mutta markkinaosuuksissa oli pientä kasvua.

– Kaukolentotoimintamme ja kansainväliset reittimme nousivat entistä tärkeämpään asemaan, minkä kolmannen vuosineljänneksen luvut vahvistavat. Tällä alueella näemme myös eniten tulevaisuuden kasvupotentiaalia, mikä antaa yhtiölle isommat lihakset kovassa kilpailussa globaaleilla markkinoilla. Näemme myös, että toimintamme Euroopassa kasvaa samalla, kun Pohjoismaissa tilanne säilyy vakaana. Pohjoismainen ja eurooppalainen reittiverkosto on tärkeä kaukolentostrategiamme kannalta, koska matkustajistamme yhä useampi käyttää Norwegianin jatkoyhteyksiä. Kolmannelle vuosineljännekselle tyypillistä olivat myös tärkeät merkkipaalut, kuten Espanjan sisäisten lentojen lanseeraus sekä talvireitit Yhdysvaltojen ja Karibian välillä, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Norwegian vastaanotti kolmannella vuosineljänneksellä uusia kansainvälisiä asiakastunnustuksia, muun muassa kaksi Passenger Choice Awards -tunnustusta Yhdysvalloissa. Kolmannella vuosineljänneksellä yhtiö vastaanotti viisi uutta lentokonetta, tilasi kaksi uutta Dreamlineria ja teki leasing-sopimuksen 12 Airbus A320neo -koneesta, joiden toimitukset alkavat vuonna 2016. Koneet omistaa Norwegianin kokonaan omistama tytäryhtiö Arctic Aviation Assets Limited, jonka kanssa tehdään leasing-sopimus 12 vuoden ajanjaksolle.

Lisätietoja liitteenä olevasta pdf-tiedostosta.

Lisätietoja:
Frode Foss, CFO, puhelin +47 91 63 16 45
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, puhelin +46 709 89 05 18

Norwegian Air Shuttle ASA (Norwegian) on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Yhtiö operoi 439 reittiä 132 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Lähes 24 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianilla. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 5 500 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on 100 lentokonetta, joiden keski-ikä on vain neljä vuotta. Norwegian on kolmena vuonna peräkkäin; vuosina 2013, 2014 ja 2015 palkittu Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella. Vuonna 2015 Norwegian valittiin myös ensimmäistä kertaa maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus. Vuonna 2014 Norwegian voitti myös kolme arvovaltaista Passenger Choice Awards -palkintoa – Best Airline in Europe, Best Inflight Connectivity & Communications ja Best Single Achievement in Passenger Experience, joka tuli tunnustuksena yhtiön 787 Dreamlinerien liikkuvasta kartasta. Lisäksi AirlineRatings.com palkitsi Norwegianin viime vuonna toisena peräkkäisenä vuotena Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa

Liitetiedostot

PDF-tiedosto