Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianilla vahvat matkustajaluvut huhtikuussa

Lehdistötiedote   •   Touko 07, 2012 09:10 EEST

Norwegian (NAS) julkisti tänään huhtikuun matkustajalukunsa. Yli 1,3 miljoonaa matkustajaa lensi yhtiön koneilla huhtikuussa. Luku on 11 prosenttia suurempi kuin vastaavana aikana edellisvuonna. Huhtikuun matkustajamääriin vaikutti pääsiäinen, jonka johdosta suurin osa lomamatkoista tehtiin maaliskuun viimeisenä viikonloppuna.

Myöhäinen pääsiäinen vaikutti huhtikuun matkustajamääriin. Suurin osa pääsiäisen lomamatkoista tehtiin maaliskuun viimeisenä viikonloppuna, minkä johdosta sekä liike- että lomamatkailu huhtikuun ensimmäisellä viikolla oli huomattavasti tavanomaista vähäisempää.

Norwegian kuljetti huhtikuussa 1 345 293 matkustajaa, mikä on 11 prosenttia enemmän kuin edellisvuoden huhtikuussa. Norwegianin tarjoamat henkilökilometrit (ASK) kasvoivat yhdeksän prosenttia. Käyttöaste oli 76 prosenttia. Laskua edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan oli yksi prosenttiyksikkö. Yksikkötuotto myydyltä henkilökilometriltä (yield) parani edellisvuodesta kuudella prosentilla.

– Olemme tyytyväisiä, että huhtikuussa yhä suurempi määrä matkustajia valitsi Norwegianin. Uudet lentokoneet ja ilmainen langaton laajakaistayhteys (WiFi) miellytti yhä suurempaa joukkoa matkustajia. Laajakaistavarustus on 46 koneessamme. Pelkästään huhtikuussa miljoonalla matkustajalla oli mahdollisuus käyttää WiFi-yhteyttä matkustamoissa, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lensi maaliskuussa 99,7 prosenttia suunnitelluista lennoistaan. Näistä 88,8 lähti aikataulun mukaisesti.

Lisätietoja oheisessa pdf-tiedostossa

Yhteystiedot:

CFO Frode Foss,  tel +47 91 63 16 45

Åsa Larsson, viestintäpäällikkö, gsm: +46 735 22 22 42

 

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 261 reittiä 100 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2010 Norwegian kuljetti lähes 13 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 59 lentokoneesta. Yhtiölle toimitetaan vuosina 2008–2014 73 uutta Boeing 737-800W -konetta, minkä jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com   

Liitetiedostot

PDF-tiedosto