Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianille hyvät liikenneluvut lokakuussa

Lehdistötiedote   •   Marras 06, 2012 10:04 EET

Norwegianin (NAS) matkustajamäärä jatkoi kasvuaan lokakuussa ja oli 9 prosenttia suurempi kuin viime vuonna samaan aikaan.

Norwegianilla lensi lokakuussa 1 646 938 matkustajaa. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi 11 prosentilla. Yhtiön tarjoamien henkilökilometrien määrä (ASK) nousi 15 prosenttia. Myös yksikkötuotto tarjotulta henkilökilometriltä (RASK) kehittyi myönteisesti: kasvua oli 4 prosenttia.

– Olen tyytyväinen lokakuun liikennelukuihin ja erityisesti yksikkötuoton kehitykseen. Kasvava matkustajamäärä todistaa, että asiakkaamme arvostavat kohteidemme  ja reittiemme jatkuvasti kasvavaa määrää, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lensi lokakuussa 99,3 prosenttia suunnitelluista lennoistaan. Näistä 86,9 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti

Lisätietoja oheisesta pdf-tiedostosta.

Yhteystiedot:

Åsa Larsson, viestintäpäällikkö, gsm: +46 735 22 22 42

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 296 reittiä 114 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2011 Norwegian kuljetti lähes 16 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 64 lentokoneesta. Norweginilla on 277 sovittua toimitusta uusista Boeing 737-800 MAX ja Airbus A320neo koneista, jotka toimitetaan sille lähivuosina. Tämän jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.  

Liitetiedostot

PDF-tiedosto