Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianille hyvät liikenneluvut marraskuussa

Lehdistötiedote   •   Joulu 07, 2012 08:59 EET

Norwegianin (NAS) matkustajamäärä jatkoi kasvuaan marraskuussa. Kasvua oli 12 prosenttia verrattuna viime vuoden marraskuuhun.

Lentoyhtiö lennätti marraskuussa 1 458 872 matkustajaa. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) nousi 21 prosenttia ja tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) 23 prosenttia. Myös yksikkötuotto (RASK) kehittyi myönteisesti, nousten 5 prosenttia. Kokonaiskäyttöaste oli marraskuussa 76 prosenttia.

– Olen tyytyväinen marraskuun lukuihin, erityisesti yksikkötuoton kasvuun. Kapasiteettimme kasvoi voimakkaasti vuoden hiljaisimpiin kuuluvan sesongin aikana. Matkustajamäärän kasvu todistaa että edulliset hinnat, kattava lentoreitistö sekä uudet ja ympäristöystävällisemmät koneet mukavine tiloineen ja ilmaisine nettiyhteyksineen ovat asiakkaidemme mieleen, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lensi marraskuussa 99,8 prosenttia suunnitelluista lennoistaan. Näistä 85,5 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti

Lisätietoja oheisesta pdf-tiedostosta.

Yhteystiedot:

Åsa Larsson, viestintäpäällikkö, gsm: +46 735 22 22 42

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 296 reittiä 114 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2011 Norwegian kuljetti lähes 16 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 64 lentokoneesta. Norweginilla on 277 sovittua toimitusta uusista Boeing 737-800 MAX ja Airbus A320neo koneista, jotka toimitetaan sille lähivuosina. Tämän jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.  

Liitetiedostot

PDF-tiedosto