Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianille hyvät liikenneluvut syyskuussa

Lehdistötiedote   •   Loka 09, 2012 09:59 EEST

LEHDISTÖTIEDOTE

9.10.2012

Norwegianin (NAS) matkustajamäärä jatkoi kasvuaan syyskuussa. Yhtiö kuljetti 11 prosenttia enemmän matkustajia kuin viime vuonna samaan aikaan. Vaikka Norwegianin kapasiteetti kasvoi 21 prosenttia, oli käyttöaste silti vahva, 80 prosenttia.

Lentoyhtiö kuljetti syyskuussa 1 647 702 matkustajaa. Norwegianin myymät henkilökilometrit (RPK) kasvoivat 20 prosenttia ja sen tarjoamat henkilökilometrit (ASK) 21 prosenttia. Myös liikenteen yksikkötuotto tarjottua henkilökilometriä kohti (RASK) kehittyi myönteisesti, nousten 7 prosenttia.

– Olen erittäin tyytyväinen syyskuun lukuihin, erityisesti siksi, että kapasiteetin nousu osui hyvin yksiin markkinakysynnän kanssa. Vahva käyttöaste todistaa, että asiakkaat ovat ottaneet palvelumme vastaan hyvin, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Yhtiö lensi syyskuussa 99,7 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 90,2 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.

Lisätietoja oheisesta pdf-tiedostosta.

Yhteystiedot:

Åsa Larsson, viestintäpäällikkö, gsm: +46 735 22 22 42

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 296 reittiä 114 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2011 Norwegian kuljetti lähes 16 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 64 lentokoneesta. Norweginilla on 277 sovittua toimitusta uusista Boeing 737-800 MAX ja Airbus A320neo koneista, jotka toimitetaan sille lähivuosina. Tämän jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.  

Liitetiedostot

PDF-tiedosto