Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianille paras tähänastinen vuosineljännes

Lehdistötiedote   •   Loka 25, 2012 11:39 EEST

Norwegian (NAS) julkisti tänään kolmannen vuosineljänneksen ennen veroja lasketun tuloksen. Tulos oli 900 miljoonaa Norjan kruunua, mikä on 187 miljoonaa kruunua parempi kuin viime vuonna samaan aikaan. Uudet lentokoneet ovat säästäneet yhtiölle 28 miljoonan Norjan kruunun edestä polttoainetta, kun vertailukohtana on vuoden 2011 kolmas neljännes. Tulokseen kuitenkin vaikutti 25 miljoonan Norjan kruunun arvoinen lasku, joka johtuu Avinorin (Norjan Ilmailuvirasto) lennonohjaajien määrän vähyydestä Norjan lentokentillä.

Kolmannen vuosineljänneksen aikana Norwegianilla lensi ennätyksellisesti lähes 5,2 miljoonaa matkustajaa, mikä on 580 000 matkustajaa enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna. Kolmatta kvartaalia kuvaa hyvin myös korkea käyttöaste – 82 prosenttia. Jokainen matkustaja lensi keskimäärin pidempään, mikä puolestaan nosti myytyjen henkilökilometrien (RPK) määrää 17 prosentilla. Tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) nousi 20 prosenttia.

– Olemme tulokseen erittäin tyytyväisiä. Numerot osoittavat, että kasvumme on vastannut markkinoiden kysyntää. Käyttöasteemme on hyvä, samoin matkustajamäärämme kasvu, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

– Tällä vuosikolmanneksella Norwegianilla on ollut runsaasti menoja, koska rakennamme uusia solmukohtia Thaimaaseen ja Espanjaan. Samalla olemme lisänneet Tanskan toimintojamme Cimberin mentyä vararikkoon. Olemme varautuneet kuluihin, jotka johtuvat yhtiömme toiminnan kasvusta, mutta emme ole valmiita hyväksymään Avinorin laskua, mikä johtuu heidän omien lennonjohtohenkilöidensä riittämättömästä määrästä tänä kesänä, sanoo Kjos.

Uusia solmukohtia Skandinavian ulkopuolella

Norwegian jatkaa uusien koneiden käyttöönottoa: 13 Boeing 737-800 -konetta vuoden 2012 aikana sekä 14 vuoden 2013 aikana. Tästä avautuu uusia kasvumahdollisuuksia Pohjoismaiden ulkopuolella. Norwegian on päättänyt perustaa kaksi uutta solmukohtaa,  joista toinen tulee olemaan Lontoon Gatwickissa ja toinen Alicantessa, Espanjassa. Aiheesta lisää erillisessä lehdistötiedotteessa.

3. vuosineljännes 2012, avainluvut (3. vuosineljännes 2011)

Matkustajamäärä: 5,2 miljoonaa (4,6 miljoonaa)

Liikevaihto: 4,2 miljardia Norjan kruunua (3,4 miljardia Norjan kruunua

Käyttöaste: 82 prosenttia (84 prosenttia)

EDITBAR: 1 097 miljoonaa Norjan kruunua (1 206 miljoonaa Norjan kruunua)

EDITBA: 822 miljoonaa Norjan kruunua (1 001 miljoonaa Norjan kruunua)

EBT: 873 miljoonaa Norjan kruunua (686 miljoonaa Norjan kruunua)

Liikevoitto: 628 miljoonaa Norjan kruunua (495 miljoonaa Norjan kruunua)

 

Lisätietoja oheisessa pdf-tiedostossa.

Yhteyshenkilö: Communications Manager Åsa Larsson, puh. +46 735 22 22 42

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 296 reittiä 114 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2011 Norwegian kuljetti lähes 16 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 64 lentokoneesta. Norweginilla on 277 sovittua toimitusta uusista Boeing 737-800 MAX ja Airbus A320neo koneista, jotka toimitetaan sille lähivuosina. Tämän jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.  

Liitetiedostot

PDF-tiedosto