Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianille vahvat matkustajaluvut elokuussa

Lehdistötiedote   •   Syys 06, 2012 10:27 EEST

Norwegianin (NAS) matkustajamäärä jatkoi kasvuaan elokuussa. Yhtiön lentoja käytti yli 1,7 miljoonaa matkustajaa, mikä on 13 prosenttia enemmän kuin elokuussa 2011. Myös käyttöaste oli korkea. Sen sijaan Norwegianin lentojen toteutuminen aikataulun mukaisesti kärsi Norjan ilmailuviraston Avinorin riittämättömästä lennonvalvojamäärästä.

Norwegianilla lensi elokuussa 1 724,046 matkustajaa. Myytyjen matkustajakilometrien (RPK) määrä kasvoi 18 prosentilla. Käyttöaste oli 80 prosenttia eli 2 prosenttiyksikköä pienempi kuin elokuussa 2011, jolloin yhtiö teki käyttöaste-ennätyksensä.

– Viime vuoden aikana lentojamme käytti yli 17 miljoonaa matkustajaa. On motivoivaa huomata, että entistä paremmat tarjoukset näkyvät myönteisesti matkustajaluvuissa, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Vuoden aikana Norwegian on ottanut käyttöönsä yhdeksän uutta lentokonetta. Kaikkiaan tänä vuonna yhtiölle toimitetaan 13 uutta konetta.

Norwegian lensi elokuussa 99,8 prosenttia suunnitelluista lennoistaan. Näistä 87,8 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti. Ilman lennonvalvontahenkilöstön resurssipulaa yhtiön suunniteltujen lentojen sekä aikataulussa toteutuneiden lentojen osuudet olisivat jo yksin Oslon Gardemoenin (OSL) lentokentällä olleet 91 prosenttia ja 93 prosenttia.

Lisätietoja oheisessa pdf-tiedostossa.

Yhteystiedot:

Åsa Larsson, Communications Manager, gsm: +46 735 22 22 42

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 261 reittiä 100 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2010 Norwegian kuljetti lähes 13 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 59 lentokoneesta. Yhtiölle toimitetaan vuosina 2008–2014 73 uutta Boeing 737-800W -konetta, minkä jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com   

Liitetiedostot

PDF-tiedosto