Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianilta korkeampi käyttöaste ja korkeammat yksikkötuotot lokakuussa

Lehdistötiedote   •   Marras 05, 2019 19:27 EET

Norwegian 787 Dreamliner

Norwegianin lokakuun liikennetiedot osoittavat, että yksikkötuotot nousivat seitsemäntenä peräkkäisenä kuukautena. Ne olivat kuusiprosenttia korkeammat kuin samana ajankohtana viime vuonna. Samaan aikaan käyttöaste nousi runsaat kaksi prosenttia.

Kaikkiaan 3 118 722 matkustajaa lensi Norwegianilla lokakuussa. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) laski kolme prosenttia ja tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) laski viisi prosenttia. Käyttöaste nousi 87,1 prosenttiin, nousua 2,1 prosenttiyksikköä.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että yksikkötuottojemme kasvu jatkui lokakuussa samalla kun koneemme täyttyivät hyvin ja täsmällisyytemme parani. Olemme sopeuttaneet reittiverkostoamme ja kapasiteettiämme alkavaan talvisesonkiin varmistaaksemme, että olemme hyvissä asemissa vastaamaan todelliseen kysyntään. Lokakuun luvut osoittavat, että toteutamme strategiaamme suunnitellusti ja siirrymme kasvusta kannattavuuteen, sanoo Norwegianin vt. konsernijohtaja Geir Karlsen.

Lokakuussa yhtiön CO2-päästöt laskivat 67 grammalla matkustajakilometriä kohti, missä on 8,5 prosentin vähennys verrattuna samaan ajanjaksoon viime vuonna siitä huolimatta, että MAX-koneet ovat maassa ja yhtiön on pitänyt vuokrata vanhempaa korvaavaa kalustoa.

Norwegianilla on yksi maailman nykyaikaisimmista ja polttoainetehokkaimmista lentolaivastoista, jonka keski-ikä on 3,8 vuotta. Yhtiö on vähentänyt matkustajakohtaisia päästöjä 30 prosentilla vuodesta 2008 lähtien. Jos ainoastaan Norwegianin oma kalusto olisi huomioitu päästöluvuissa, olisi päästöjen vähennys ollut vieläkin suurempi lokakuussa.

Norwegian operoi 99,7 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista lokakuussa. Täsmällisyys oli 83,3 prosenttia, nousua 3,6 prosenttiyksikköä. Vuokrakaluston käyttö vaikutti negatiivisesti täsmällisyyteen myös tässä kuussa.

Lisätietoja liitteen liikennetietoraportista.

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Tarja Valde-Brown, Norwegianin viestinnän edustaja Suomessa, tarja.valde-brown@norwegian.com

Norwegian on maailman viidenneksi suurin halpalentoyhtiö, jolla oli yli 37 miljoonaa matkustajaa vuonna 2018. Norwegian liikennöi tällä hetkellä yli 500 reittiä yli 150 kohteessa Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Etelä-Amerikassa. Norwegianin laivastossa on noin 170 lentokonetta. Yhtiön lentolaivaston keski-ikä on 3,8 vuotta, mikä tekee siitä yhden nykyaikaisimmista ja polttoainetehokkaimmista lentolaivastoista maailmassa. The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin jo toisen kerran polttoainetehokkaimmaksi ja ympäristöystävällisimmäksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla.

Viitenä viime vuonna matkustajat ovat äänestäneet Norwegianin maailman parhaaksi halpalentoyhtiöksi kaukolennoilla arvostetussa SkyTrax World Airline Awardsissa. Tämän lisäksi SkyTrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi jo kuutena vuonna peräkkäin.

Norwegianilla on noin 11 000 työntekijää.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Liitetiedostot

PDF-tiedosto