Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianin asiakastyytyväisyys huippuluokkaa

Lehdistötiedote   •   Joulu 09, 2013 11:22 EET

Norwegianin asiakastyytyväisyyttä mitattiin loka-marraskuussa sekä Suomessa että naapurimaissa Ruotsissa ja Norjassa. Suomessa EPSI Rating -tutkimuslaitoksen tekemässä asiakastyytyväisyysmittauksessa Norwegian päihitti suosiossa sekä Finnairin että Flyben. Ruotsissa ja Norjassa se valittiin vuoden suosituimmaksi lentoyhtiöksi.

Ruotsissa Norwegian nappasi tyytyväisyyskyselyn ykkössijan jo neljättä kertaa peräkkäin, raportoi Svenskt Kvalitetsindex, joka toteutti paikallisen tutkimuksen haastattelemalla puhelimitse 1 200 vastaajaa. Yhtiön palvelut saivat korkeamman arvosanan kuin esimerkiksi kilpaileva SAS.

Suomessa Norwegianin "EPSI-indeksipistemäärä" oli 75, mikä tarkoittaa arvosanana hyvää tai erittäin hyvää.

– Olemme tänäkin vuonna erittäin ylpeitä matkustajiemme luottamuslauseesta. Tutkimustuloksista voi päätellä, että asiakkaamme arvostavat laajaa reittivalikoimaamme, hyvää palvelua ja edullisia hintoja, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian on ollut mukana Svenskt Kvalitetesindexin mittauksissa aina vuodesta 2010, jolloin lehtoyhtiöiden ja muiden henkilöliikennevälineiden käyttäjien asiakastyytyväisyyttä ryhdyttiin mittaamaan. Norwegian arvioitiin nyt neljättä kertaa lentoyhtiöksi, jolla on alan tyytyväisimmät asiakkaat. Vuosien 2010 ja 2011 tutkimuksissa mitattiin Norwegianin ulkomaanlentojen asiakastyytyväisyyttä kun taas viime vuonna mukana olivat myös kotimaanlennot.

Tutkimuksesta:

Kvalitetsindex-mittaus suoritetaan Ruotsissa vuosittain ja kohderyhmänä ovat yritysten kuluttaja-asiakkaat, jotka arvioivat mm. tuotelaatua, palvelutasoa ja hinta-laatusuhdetta. Yhteensä tutkimuksessa haastateltiin puhelimitse 1 200 vastaajaa, joiden ikä vaihteli 18:sta 79:ään. Suomalaisessa EPSI-tutkimuksessa vastaajia oli  500.

Yhteystiedot:

Viestintäpäällikkö Charlotte Holmbergh Jacobsson,  +46 709 89 05 18

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Yli 20 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianin reiteillä. Yhtiö tarjoaa 413 reittiä 125 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä sekä kaukolentoja Yhdysvaltoihin ja Aasiaan. Norwegian työllistää noin 3500 henkeä, Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Virossa, Englannissa, Espanjassa ja Thaimaassa. Yhtiöllä on 275 sovittua toimitusta uusista lentokoneista. Norwegian on perustettu vuonna 1993 ja sen pääkonttori sijaitsee Fornebussa, Norjassa. Vuonna 2013 Norwegian valittiin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi, kun se palkittiin SkyTrax World Airline Awards:lla. Norwegian tarjoaa enemmän jalkatilaa kuin monet kilpailijansa, lennonaikaisen nettiyhteyden ja sen lennon pysyvät erittäin hyvin aikataulussaan. Norwegianin konekanta koostuu 80 lentokoneesta, jotka ovat keskimäärin vain noin 4.6 vuotta vanhoja.

Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.