Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianin ensimmäiset lennot Ouluun ja Rovaniemelle nousevat ilmaan tänään

Lehdistötiedote   •   Maalis 31, 2011 10:00 EEST

Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö, Norwegian, avaa tänään uuden solmukohtansa Helsinki-Vantaan lentokentälle ja aloittaa samalla kotimaan lennot Helsingistä Ouluun ja Rovaniemelle. Helsinki-Vantaan lentokenttä tarjoaa kevään aikana 11 uutta kotimaista sekä kansainvälistä reittiä.

Keväällä 2010 lanseerattujen suorien Oslon ja Tukholman lentojen lisäksi Norwegian tarjoaa uudet kotimaiset yhteydet Helsingistä Ouluun ja Rovaniemelle. Kevään aikana lentoyhtiö lisää vielä yhdeksän kansainvälistä reittiä viikoittaiseen aikatauluunsa. Norwegian lentää noin 100 kohteeseen Euroopassa ja Pohjois-Afrikassa solmukohdistaan Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Helsinki-Vantaa on yhtiön seitsemäs solmukohta ja se palvelee yhtätoista kotimaista ja kansainvälistä reittiä.

“Solmukohdan avaaminen tänne Helsinkiin on Norwegianille virstanpylväs. Olemme saaneet suomalaisilta asiakkailtamme erittäin hyvän ja lämpimän vastaanoton, mikä näkyy lippujen myynnissä. Kasvavana lentoyhtiönä uskomme, että Suomen markkinat ovat valmiit lisääntyvään kilpailuun. Sekä liike- että lomamatkailijat hyötyvät edullisista hinnoista, joihin kaikilla on varaa”, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

“Helsinki-Vantaan lentokenttä toivottaa Norwegianin kolme solmukohtaan sijoitettavaa lentokonetta tervetulleeksi Suomeen. Solmukohdan avaaminen on erittäin tärkeä asia lentokentällemme. Kaksi kotimaista ja yhdeksän kansainvälistä reittiä tarkoittavat merkittävää parannusta lentokenttämme yhteyksiin ja tuovat lisää valinnanvaraa suomalaisille liike- ja lomamatkustajille”, sanoo lentokentän johtaja Juha-Pekka Pystynen.

“Norwegianin uusi yhteys Ouluun tarjoaa edullisen ja kilpailukykyisen vaihtoehdon matkustajille, kun taas reitti Rovaniemelle lisää yhteyksiä Lapin lentoasemalle ja tukee näin paikallista turismia”, sanoo johtaja Kimmo Ruotsalainen Finaviasta.

Helsinki-Oulu -reitillä lennetään päivittäin neljä vuoroa ja Helsingin ja Rovaniemen välillä yksi vuoro päivässä. Ensimmäiset lennot lähtevät torstaina 31. maaliskuuta 2011.

Lisää tietoa:

Kimmo Holopainen, kehityspäällikkö, Finavia +358 400 995 528

Åsa Larsson, Press Officer, Norwegian + 46 735 22 22 42

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 261 reittiä 100 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2010 Norwegian kuljetti lähes 13 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 59 lentokoneesta. Yhtiölle toimitetaan vuosina 2008–2014 73 uutta Boeing 737-800W -konetta, minkä jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com   

Liitetiedostot

PDF-tiedosto