Ohita
Norwegianin ja UNICEFin hätäapukone on nyt matkalla Jordaniaan

Tiedote -

Norwegianin ja UNICEFin hätäapukone on nyt matkalla Jordaniaan

Norwegian ja Norjan UNICEF ovat lähettäneet tänään matkaan koulutarvikkeita ja hätäapua täynnä olevan koneen Jordaniaan, jossa niillä autetaan Syyrian pakolaislapsia. Norwegianin UNICEF-kone on nyt matkalla Kööpenhaminasta Ammaniin Jordaniaan. Norwegian ja Norjan UNICEF ovat tehneet suuren voimanponnistuksen auttaakseen osaa noin kahdesta miljoonasta pakolaisena elävästä syyrialaislapsesta.

Norwegian on tarjonnut lentokoneen miehistöineen, jotta koulutarvikkeita ja hätäapua voidaan lentää Zaatarin pakolaisleirille Syyrian rajalle Jordaniaan. Tämän lisäksi Norwegian ja UNICEF ovat toteuttaneet yhdessä varainkeruukampanjan, jossa Norwegianin matkustajat ja UNICEFin tukijat ovat voineet tehdä rahalahjoituksia koneen täyttämiseksi hätäavulla. Kampanjan tavoite, kaksi miljoonaa Norjan kruunua eli noin 214 000 euroa, saavutettiin ja koneen ruuma, matkatavarahyllyt ja istuimet on voitu täyttää välttämättömyyshyödykkeillä.

UNICEF-kone nousi ilmaan Oslosta maanantaiaamuna ja pysähtyi Kööpenhaminassa, jossa siihen lastattiin hätäaputarvikkeita UNICEFin keskusvarastolta. Nyt kone on matkalla Ammaniin, Syyrian naapurimaahan Jordaniaan.

­– Haluan kiittää kaikkia Norwegianin matkustajia ja kollegoitani, jotka ovat osallistuneet UNICEFin Syyrian pakolaislasten hyväksi tehtävään työhön. UNICEFin ja Norwegianin yhteinen tavoite on ollut täyttää koneen jokainen vapaana oleva tila elintärkeällä avulla. Olemme onnistuneet tekemään sen tänään, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

UNICEF on maailman suurin lastenoikeusjärjestö, jonka tavoitteena on auttaa lapsia kohti parempaa tulevaisuutta. Sekä Syyriassa että sen naapurimaissa UNICEFin vastuulla on tarjota lapsille tilapäisiä opiskelumahdollisuuksia ja luoda turvallisia alueita, joilla lapset voivat leikkiä ja toipua mahdollisista traumoista. Tavoitteena on, että syyrialaislapset voivat jonakin päivänä auttaa itse itseään ja rakentaa paikallisia yhteisöjä uuden Syyrian tukipilareiksi. Ratkaisevan tärkeää on, että lapset saavat kouluopetusta, jotta vältytään menettämästä yhtä sukupolvea.

– Syyrialaiset pakolaislapset ovat menettäneet kaiken. Siksi on tärkeää, että olemme saaneet pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme, Norwegianin, kanssa ihmiset liikkeelle auttamaan meitä täyttämään lentokoneen hätäavulla, joka menee suoraan pakolaislapsille. Yhdessä voimme vaikuttaa, että nämä lapset saavat tulevaisuuden ja osan lapsuudestaan takaisin, sanoo Norjan UNICEFin pääsihteeri Bernt G. Apeland.

Henkilökohtaisesti sitoutunut miehistö

Koneen miehistössä on eri kansallisuuksien edustajia. Kaikille heille yhteistä on vahva sitoutuminen Syyrian kriisiin ja moniin pakolaisiin, joita se on synnyttänyt. Tämän päivän lennon perämiehellä ja matkustamon esimiehellä on molemmilla itsellään pakolaistausta.

– Olen itse pakolainen ja sydäntäni lämmittää, että niin moni on tehnyt lahjoituksen. Olen varma, että tämä matka tulee herättämään vanhoja muistoja, enkä tiedä, miten reagoin, sanoo matkustamon esimies Rania Hido, joka on Libanonin pakolainen.

– Minulle tämä ei ole pelkästään vuoden tärkein lento, vaan koko urani tärkein lento. Perheeni pakeni Syyriasta, joten minusta tuntuu, että minulla on paljon yhteistä näiden lasten kanssa. Luulen, että on vaikea kohdata lasten katseet, mutta olen iloinen, että voin tehdä osuuteni auttaakseni heitä, sanoo perämies Chadi Hanna.

UNICEFilla on edustajia yli 190 maassa ja suuri koneisto Syyrian naapurimaassa Jordaniassa. Norwegian ja UNICEF ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2007 lähtien ns. signature partnership -yhteistyön muodossa. Norwegian tukee UNICEFia varainkeruukampanjoilla ja matka-avulla. Viime vuonna Norwegian lensi hätäapua täynnä olleen avustuslennon Keski-Afrikan tasavaltaan, jossa 2,3 miljoonalla lapsella on hätä ja suuri avun tarve.

Edelleen on mahdollista lahjoittaa kampanjan nettisivuilla. Seuraa lentoa Norwegianin ja UNICEFin Facebook-sivustoilla.

Kiitos kumppaneillemme Menziesille ja WFS:lle, jotka auttoivat vapaaehtoisina lastaamaan koneen.

Lisätietoja:
Norwegian: Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, puhelin +46 709 89 05 18
UNICEF Norja: Merete Agerbak-Jensen, viestintäpäällikkö puhelin +47 918 39 596

Aiheet

Kategoriat


Norwegian Air Shuttle ASA (Norwegian) on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Yhtiö operoi 439 reittiä 132 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Lähes 24 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianilla. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 5 500 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on 100 lentokonetta, joiden keski-ikä on vain neljä vuotta. Norwegian on kolmena vuonna peräkkäin; vuosina 2013, 2014 ja 2015 palkittu Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella. Vuonna 2015 Norwegian valittiin myös ensimmäistä kertaa maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus. Vuonna 2014 Norwegian voitti myös kolme arvovaltaista Passenger Choice Awards -palkintoa – Best Airline in Europe, Best Inflight Connectivity & Communications ja Best Single Achievement in Passenger Experience, joka tuli tunnustuksena yhtiön 787 Dreamlinerien liikkuvasta kartasta. Lisäksi AirlineRatings.com palkitsi Norwegianin viime vuonna toisena peräkkäisenä vuotena Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden