Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianin joulukuu 2013: matkustajamäärä ja kapasiteetti edelleen kasvussa

Lehdistötiedote   •   Tammi 08, 2014 09:59 EET

Norwegian (NAS) lennätti joulukuussa yli 1,6 miljoonaa matkustajaa. Vuoden viimeisenä kuukautena yhtiön matkustajamäärä sekä kapasiteetti nousivat ja käyttöaste oli korkeampi kuin viime vuonna.

Joulukuun matkustajamäärä oli 1 604 937 eli 338 131 matkustajaa (27 prosenttia) enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Matkustajamäärän kasvu ylittää selvästi kapasiteettikasvun.

Tarjottujen henkilökilometrien (ASK) määrä nousi 48 prosenttia ja myytyjen henkilökilometrien (RPK) 52 prosenttia. Käyttöaste oli 78 prosenttia eli 1,9 prosenttiyksikköä enemmän kuin joulukuussa 2012.

– Viime kuussa Norwegianin kapasiteetti oli suurempi kuin koskaan, eli myynnissä oli entistä enemmän paikkoja. Pystyimme lentämään jopa täydemmillä koneilla kuin viime jouluna. Tämä osoittaa, että Norwegianin tuotteet ovat sekä hinnaltaan että laadultaan kilpailukykyisiä, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lensi joulukuussa 98,2 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 73,3 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti. Aikataulussa pysymiseen vaikuttivat vahvasti Keski-Euroopassa kuun alussa vallinneet kehnot sääolosuhteet. 

Lisätietoja oheisesta pdf-tiedostosta.

Yhteystiedot:

Viestintäpäällikkö Charlotte Holmbergh Jacobsson

puh: +46 709 89 05 18

Jukka Aarnio, Norwegian lehdistöyhdyshenkilö Suomessa

Puh: +35 89 315 854 48

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Yli 20 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianin reiteillä. Yhtiö tarjoaa 413 reittiä 125 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä sekä kaukolentoja Yhdysvaltoihin ja Aasiaan. Norwegian työllistää noin 3500 henkeä, Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Virossa, Englannissa, Espanjassa ja Thaimaassa. Yhtiöllä on 275 sovittua toimitusta uusista lentokoneista. Norwegian on perustettu vuonna 1993 ja sen pääkonttori sijaitsee Fornebussa, Norjassa. Vuonna 2013 Norwegian valittiin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi, kun se palkittiin SkyTrax World Airline Awards:lla. Norwegian tarjoaa enemmän jalkatilaa kuin monet kilpailijansa, lennonaikaisen nettiyhteyden ja sen lennon pysyvät erittäin hyvin aikataulussaan. Norwegianin konekanta koostuu 80 lentokoneesta, jotka ovat keskimäärin vain noin 4.6 vuotta vanhoja.

Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.


Liitetiedostot

PDF-tiedosto