Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianin käyttöaste ennätyskorkea kesäkuussa

Lehdistötiedote   •   Heinä 06, 2015 09:47 EEST

Norwegianin kesäkuun liikennetiedot kertovat, että matkustajamäärä kasvoi edelleen ja käyttöaste oli ennätyskorkea 88 prosenttia. Tämä on ensimmäinen kerta, kun käyttöaste on näin korkealla kesäkuussa. Positiiviseen kehitykseen vaikuttivat hyvä kaukoliikenteen kasvu sekä matkustusinnokkuus Pohjoismaissa.

Kesäkuussa 2 463 239 matkustajaa lensi Norwegianilla, 7 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Myytyjen henkilökilometrien määrään (RPK) kasvoi 11 prosenttia samalla, kun tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi 4 prosenttia kesäkuussa. Käyttöaste oli 88 prosenttia, kasvua kaikkiaan 5,5 prosenttiyksikköä verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna.

– On ilahduttavaa, että niin moni valitsee Norwegianin ja täytämme lähes yhdeksän kymmenestä paikasta koneissamme. Olemme erityisen tyytyväisiä kaukoliikenteen kehityksestä. Kesäkuussa saimme hieman vetoapua myös ilmojen haltijoilta, kun monet pohjoismaalaiset päättivät matkustaa lämpimämmille leveysasteille, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Kesäkuussa Norwegian otti vastaan yhden uuden Boeing 737-800 -koneen. Norwegianin lentolaivasto on yksi Euroopan nykyaikaisimmista ja ympäristöystävällisimmistä. Kesäkuussa Norwegian palkittiin kahdella arvostetulla SKYTRAX-tunnustuksella, kun Norwegian valittiin maailman parhaaksi kaukolentoja tarjoavaksi halpalentoyhtiöksi ja jo kolmatta vuotta peräkkäin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi. SkyTrax World Airline Awards -tunnustukset perustuvat matkustajien omiin arvioihin yli 200 lentoyhtiöstä ympäri maailmaa ja niitä pidetään ilmailualan arvostetuimpina tunnustuksina.

Norwegian lensi kesäkuussa 99,3 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 79,6 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti. Uuden maahuolintayhtiön käyttöönottovaihe vaikutti omalta osaltaan täsmällisyyteen tässä kuussa.

Lisätietoja liitteenä olevasta pdf-tiedostosta.

Yhteystiedot:
Frode Foss, CFO, puhelin +47 91 63 16 45
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö +46 709 89 05 18

Norwegian Air Shuttle ASA (Norwegian) on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Yhtiö operoi 424 reittiä 130 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Lähes 24 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianilla. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 4 500 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on 99 lentokonetta, joiden keski-ikä on vain neljä vuotta. Norwegian on kolmena vuonna peräkkäin; vuosina 2013, 2014 ja 2015 palkittu Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella. Vuonna 2015 Norwegian valittiin myös ensimmäistä kertaa maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus. Vuonna 2014 Norwegian voitti myös kolme arvovaltaista Passenger Choice Awards -palkintoa – Best Airline in Europe, Best Inflight Connectivity & Communications ja Best Single Achievement in Passenger Experience, joka tuli tunnustuksena yhtiön 787 Dreamlinerien liikkuvasta kartasta. Lisäksi AirlineRatings.com palkitsi Norwegianin viime vuonna toisena peräkkäisenä vuotena Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa

Liitetiedostot

PDF-tiedosto