Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianin kansainvälinen kasvu jatkui lokakuussa ja liikenne Pohjoismaissa pysyi vakaana

Lehdistötiedote   •   Marras 05, 2015 09:31 EET

Norwegianin lokakuun liikenneluvuissa näkyy jo viime kuukausina nähtävissä ollut kansainvälinen kasvu, erityisesti kaukoliikenteessä. Pohjoismaissa kehitys on tasaista. Käyttöaste pysyi vakaana ja oli 88 prosenttia lokakuussa, kasvua 6,2 prosenttiyksikköä verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Norwegian kuljetti noin 2,4 miljoonaa matkustajaa lokakuussa, kasvua kuusi prosenttia.

Lokakuun liikenneluvut osoittavat, että Norwegianin kehitys oli vakaa ja hyvä. Tämä koskee myös tulevia varauksia. Kaukoreittien kasvu jatkuu, erityisesti Lontoon Gatwickistä.

Lokakuussa 2 385 906 matkustajaa lensi Norwegianilla, kasvua kuusi prosenttia verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi kymmenen prosenttia samalla, kun tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi kaksi prosenttia lokakuussa. Käyttöaste oli 87,8 prosenttia, kasvua 6,2 prosenttiyksikköä verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Kaukoreiteillä käyttöaste oli 96 prosenttia.

– Lokakuuta leimasi vakaa kasvu pohjoismaisilla markkinoilla, erityisesti Norjassa, jossa monet ovat ennustaneet lentoliikenteen laskua. Nykytilanteessa yritysten pitää säästää matkakustannuksissaan ja löytää edullisempia lentolippuja. Tämä on meille eduksi, koska voimme tarjota hyvälaatuisia lentoja edullisemmilla hinnoilla, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Norwegian lensi lokakuussa 99,7 prosenttia suunnitelluista lennoistaan, joista 85,3 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.

Lisätietoja liitteenä olevasta pdf-tiedostosta.

Yhteystiedot:
Frode Foss, CFO, puhelin +47 91 63 16 45
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö +46 709 89 05 18

Norwegian Air Shuttle ASA (Norwegian) on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Yhtiö operoi 439 reittiä 132 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Lähes 24 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianilla. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 5 500 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on 100 lentokonetta, joiden keski-ikä on vain neljä vuotta. Norwegian on kolmena vuonna peräkkäin; vuosina 2013, 2014 ja 2015 palkittu Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella. Vuonna 2015 Norwegian valittiin myös ensimmäistä kertaa maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus. Vuonna 2014 Norwegian voitti myös kolme arvovaltaista Passenger Choice Awards -palkintoa – Best Airline in Europe, Best Inflight Connectivity & Communications ja Best Single Achievement in Passenger Experience, joka tuli tunnustuksena yhtiön 787 Dreamlinerien liikkuvasta kartasta. Lisäksi AirlineRatings.com palkitsi Norwegianin viime vuonna toisena peräkkäisenä vuotena Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa

Liitetiedostot

PDF-tiedosto