Ohita
Norwegian Boeing 787 Dreamliner
Norwegian Boeing 787 Dreamliner

Lehdistötiedote -

Norwegianin kansainvälinen kasvu jatkuu – uusia kaukoreittejä Yhdysvaltoihin

Norwegian avaa ensimmäistä kertaa suorat kaukoreitit Yhdysvaltojen ja Espanjan välillä. Kesästä 2017 lähtien Norwegian lentää Barcelonan sekä New Yorkin, Los Angelesin, San Franciscon ja Fort Lauderdalen välillä. Lisäksi Norwegian avaa ensi vuoden maaliskuussa uuden suoran reitin Kööpenhaminan ja San Franciscon välille. Tämä tuo myös suomalaisille matkustajille uusia mahdollisuuksia lentää eri puolille Yhdysvaltoja.

Norwegianin kansainvälinen kasvu jatkuu vahvana. Yhtiö lanseeraa nyt neljä täysin uutta reittiä Barcelonan ja New Yorkin (EWR), Los Angelesin (LAX), San Franciscon (OAK) ja Fort Lauderdalen (FLL) välillä kesäkuusta 2017 alkaen. Norwegianilla on jo nyt seitsemän tukikohtaa Espanjassa, yli 1 000 työntekijää ja laaja reittiverkosto Euroopassa mukaan lukien Espanjan sisäiset reitit. Yhtiö perustaa nyt myös tukikohdan Barcelonaan uutta kaukolentotoimintaa varten.

– Barcelonan ja Yhdysvaltojen välisten suorien lentojen lanseeraus on uusi merkkipaalu Norwegianille. Espanjan markkinat ovat meille tärkeät. Norwegian on alusta asti otettu Espanjassa vastaan erittäin hyvin. Monet espanjalaiset lentävät Norwegianin reiteillä Espanjan sisällä ja muualle Eurooppaan. Myös yhä useammat amerikkalaiset lentävät kanssamme Eurooppaan. Toivotamme myös uudet matkustajat molemmin puolin Atlanttia tervetulleiksi ensi kesänä alkaville lennoillemme, jotka lennetään uusilla Dreamlinereilla, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lentää suorilla lennoilla Helsingistä Barcelonaan, mistä uudet reitit tarjoavat mahdollisuuden lentää Norwegianin jatkoyhteyksillä edelleen eri puolille Yhdysvaltoja.

Uusi reitti Kööpenhaminan ja San Franciscon välille
Norwegian lanseeraa myös uuden suoran reitin Kööpenhaminan ja San Franciscon (OAK) välillä keväästä 2017 lähtien. Norwegianin hyvät Helsinki-Kööpenhamina-yhteydet tuovat uuden reitin myös Suomesta lähtevien matkustajien hyödynnettäväksi nykyisten Helsingistä Yhdysvaltoihin Tukholman, Oslon ja Kööpenhaminan kautta olevien hyvien yhteyksien lisäksi.

Vuodesta 2014 lähtien Norwegian on lentänyt San Franciscoon suorilla lennoilla sekä Tukholmasta että Oslosta. Uusien lanseerauksien myötä Norwegianilla on kaukoreitit Yhdysvaltojen ja Skandinavian pääkaupunkien, Lontoon, Pariisin ja Barcelonan välillä.

– Uudet reitit mannerten välillä hyödyttävät matkailua ja paikallisia talouksia. Olemme iloisia, että voimme luoda lisäarvoa ja uusia työpaikkoja sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa. Tämä on kuitenkin vasta alku. Olemme tilanneet 260 uutta lentokonetta ja lanseeraamme tulevaisuudessamonia uusia reittejä, jatkaa Kjos.

Kasvu globaaliksi lentoyhtiöksi
Norwegian lanseerasi ensimmäisen kaukoreitin vuonna 2013 Oslon ja New Yorkin välillä ja pian tämän jälkeen Tukholman ja New Yorkin välillä. Sitä mukaan, kun yhtiö on ottanut vastaan uusia Boeing 787 Dreamlinereita, on mannertenvälisten reittien määrä kasvanut ja yhtiön kansainvälistymisstrategian toteuttaminen edennyt. Vuonna 2014 Norwegian aloitti lennot Lontoon ja Yhdysvaltojen välillä ja tämän vuoden elokuussa Pariisin ja Yhdysvaltojen välillä. Tällä hetkellä Norwegianilla on yhteensä 42 reittiä Yhdysvaltojen ja Skandinavian pääkaupunkien, Lontoon ja Pariisin sekä Skandinavian pääkaupunkien ja Bangkokin välillä.

Nyt Norwegianilla on kaukolentotukikohdat New Yorkissa, Fort Lauderdalessa, Lontoossa ja Bangkokissa. Norwegianilla on tällä hetkellä Yhdysvalloissa lähes 500 amerikkalaista työntekijää. Se on enemmän kuin millään muulla ei-amerikkalaisella lentoyhtiöllä.

Norwegianilla on nyt yhdeksän lentokohdetta Yhdysvalloissa: New York, Los Angeles, San Francisco, Fort Lauderdale, Las Vegas, Orlando, Boston, Puerto Rico ja St. Croix. Talvikaudella Norwegian lentää myös Karibian ranskalaisten saarten Martiniquen ja Guadeloupen sekä Bostonin, New Yorkin ja Baltimore/Washingtonin välillä. Lisäksi Norwegianilla on reitti Guadeloupen ja Fort Lauderdalen välillä.

Median yhteystiedot:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, puhelin +46 709-89 05 18
Tarja Valde-Brown, median yhteyshenkilö Suomessa, puhelin 040 545 6163

Aiheet

Tunnisteet


Norwegian on kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö Euroopassa ja kuudenneksi suurin maailmassa. Yhtiö operoi noin 450 reittiä 138 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Thaimaassa, Yhdysvalloissa ja Karibialla. Vuonna 2015 Norwegian kuljetti lähes 26 miljoonaa matkustajaa. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 6 000 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on noin 100 lentokonetta, joiden keski-ikä on 3,6 vuotta.

Norwegian on palkittu arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella viimeisenä neljänä vuotena peräkkäin Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä ja viimeisenä kahtena vuotena peräkkäin maailman parhaana kaukolentoja lentävänä halpalentoyhtiönä. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus, jossa matkustajat arvioivat yli 200 lentoyhtiötä ympäri maailmaa. Vuonna 2015 The International Council on Clean Transportation (ICCT) arvioi Norwegianin polttoainetehokkaimmaksi ja ympäristöystävällisimmäksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa

Yhteyshenkilö/-t

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Lehdistön yhteyshenkilö Informationschef / Communications Manager +46 709 89 05 18
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Liitetyt materiaalit