Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegianin kaukolentolaivasto kasvaa kahdella uudella Dreamlinerilla

Lehdistötiedote   •   Elo 27, 2015 10:14 EEST

Norwegian on allekirjoittanut sopimuksen kahden uuden Boeing 787-9 Dreamlinerin tilauksesta, mikä mahdollistaa yhä useampien kaukoreittien avaamisen. Uudet Dreamlinerit tulevat liikenteeseen suunnitelman mukaan kesällä 2017. 787-9 Dreamlinerit ovat suurempia kuin kahdeksan nykyisin Norwegianin kaukoreiteillä käytössä olevaa Dreamlineria. Sopimuksen myötä Norwegianin kaukolentolaivastossa tulee olemaan 19 Dreamlineria vuonna 2018.

Norwegian jatkaa kansainvälistä kasvuaan ja yhtiö on allekirjoittanut sopimuksen kahden uuden Boeing 787-9 Dreamlinerin liisauksesta kaukolentolaivastoonsa. Suunnitelman mukaan molemmat koneet tulevat liikenteeseen kesällä 2017. Norwegianilla on tällä hetkellä kaukolentolaivastossaan kahdeksan Boeing 787-8 Dreamlineria ja lisäksi nyt tilauksessa 11 Dreamliner 787-9 -konetta. Tämä tarkoittaa, että yhtiöllä tulee olemaan laivastossaan 19 Dreamliner-kaukolentokonetta, joista neljä toimitetaan vuonna 2016, viisi vuonna 2017 ja kaksi vuonna 2018.

– Jotta kaukolentotoiminnastamme voidaan tehdä yhä kilpailukykyisempi, tarvitsemme lisää uusia, kustannustehokkaita lentokoneita. Kaukoreitit ovat erittäin suosittuja asiakkaidemme keskuudessa ja olen erittäin iloinen siitä, että voimme nyt varmistaa uudet Dreamlinerit laivastoomme. Tämä mahdollistaa yhä useampien jännittävien reittien ja kohteiden lanseeraamisen eri puolilla maailmaa. Dreamlinerit ovat upeita koneita, joissa on korkea matkustajamukavuus, pitkä toimintasäde, alhainen polttoaineen kulutus sekä alhaiset päästöt, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Norwegianin versiossa suuremmasta Dreamlinerista on kaikkiaan 344 lentopaikkaa, joista 35 on premium-luokassa ja 309 ekonomiluokassa.

Lentokoneet liisataan Norwegianin kokonaan omistamalta tytäryhtiöltä Arctic Avaiation Assetsilta.

Faktaa Boeing 787-9 Dreamlinerista:

  • 6 metriä (20 jalkaa) pidempi kuin 787-8.
  • Huomattavasti suurempi rahtikapasiteetti kuin 787-8-koneissa.
  • 8 prosenttia alhaisempi polttoaineen kulutus lentopaikkaa kohden kuin nykyisessä versiossa. Tämä mahdollistaa myös alhaisemmat päästöt.
  • Pystyy lentämään pidemmälle kuin 787-8.

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, puhelin +46 709 89 05 18
Tarja Valde-Brown, puhelin 040 545 6163

Norwegian Air Shuttle ASA (Norwegian) on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Yhtiö operoi 424 reittiä 130 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Lähes 24 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianilla. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 4 500 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on 99 lentokonetta, joiden keski-ikä on vain neljä vuotta. Norwegian on kolmena vuonna peräkkäin; vuosina 2013, 2014 ja 2015 palkittu Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella. Vuonna 2015 Norwegian valittiin myös ensimmäistä kertaa maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus. Vuonna 2014 Norwegian voitti myös kolme arvovaltaista Passenger Choice Awards -palkintoa – Best Airline in Europe, Best Inflight Connectivity & Communications ja Best Single Achievement in Passenger Experience, joka tuli tunnustuksena yhtiön 787 Dreamlinerien liikkuvasta kartasta. Lisäksi AirlineRatings.com palkitsi Norwegianin viime vuonna toisena peräkkäisenä vuotena Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa